Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Blog
Kako doseči in ohraniti dober vid v vsakem življenjskem obdobju? Berite nasvete naših oftalmologov in nam predlagajte teme, o katerih želite izvedeti več.

Ali bom moral nositi očala tudi po operaciji mrene?

Ali bom moral nositi očala tudi po operaciji mrene?
Odgovor na vprašanje, katera leča je najboljša, je individualen in glede na navedeno, ni enak za vse paciente.
„Ali bom moral nositi očala tudi po operaciji mrene?” je najpogostejše vprašanje pacientov, ki jim je priporočena operacija sive mrene ali katarakte.

Glede na to, da se z operacijo mrene odstrani zamegljena naravna leča, po standardnih sodobne oftalmologije namesto nje se vstavlja umetna, naslednje vprašanje, ki se potem običajno zastavlja, katera leča, je potem najboljša?
Odvisno o stanju očesa, splošnem zdravstvenem stanju, starosti in potrebah pacienta, odgovor je lahko, da očal sploh ne bo potreboval, da jih bo uporabljal samo za branje, pri pacientih z bolj zapleteno situacijo, da bo potreboval očala za daljavo in bližino.

Odgovor na vprašanje, katera leča je najboljša, je individualen in glede na navedeno, ni enak za vse paciente.
Najpomembnejše je po detajlnem pregledu in pogovoru z zdravnikom izbrati primerno tehnologijo, ki vsakemu pacientu posebej zagotavlja največ. Splošno je prepričanje, da je boljše tisto, kaj je dražje, ta pristop pa potrjuje, da to ni vedno tako, ampak, da dražje lahko pomeni le več priložnosti, ki jih nekateri, žal ne morejo izkoristiti zaradi zdravstvenega stanja oči.
 
Torej, lahko povem, da ima “več najboljših” leč. Za nekoga je najboljša standardna monofokalna leča, ki omogoča dober vid na daljavo, za nekoga leča z razširjenim fokusom ali EDOF leča, ki omogoča dober vid na daljavo in srednjo oddaljenost, za nekatere pa multifokalna leča, ki omogoča dober vid na vseh oddaljenostih.
 
Z uvajanjem najnovejših tehnologij svetovno priznanih proizvajalcev diagnostičnih pripomočkov, intraokularnih leč in naprav, na katerih se izvajajo kirurški posegi, si prizadevamo, da smo našim pacientom vodniki, da skupaj izberemo, kaj je zanje najboljše.

Ali vas zanima podobna vsebina? Prijavite se na naš newsletter.

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja: