Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naročanje za pregled

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost je vodilna oftalmološka klinika v regiji, ki vam nudi kompletno oftalmološko storitev

Starostna dioptrija

Ko dopolnimo štirideset let življenja se začnejo dogajati spremembe vida. Pri ljudeh, ki so do tedaj videli dobro ali so bili daljnovidni začne naglo slabiti vid na bližino in „ postanejo roke prekratke“. V nadaljevanju slabi tudi vid na daljavo. Številni morajo poleg očal za branje in delo na računalniku nositi tudi očala za gledanje televizije, vožnjo, kino in podobno. Posebni problemi nastanejo pri ukvarjanju s športom, bivanjem na plaži poleti in smučanjem pozimi.

Pacienti se tako imenovane starostne dioptrije tj. nošenja očal lahko znebijo z operacijo vgradnje multifokalne intraokularne leče ali intraokularne leče z razširjenim razponom vida (Symfony). Operacija je hitra, varna, učinkovita in neboleča, po 3-5 dneh pa pacient lahko nadaljuje s svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi.

Vsakemu pacientu pristopamo individualno, tako da izberemo intraokularne leče glede na njegove potrebe in specifičen življenjski stil.(delo na računalniku, branje, vožnja avtomobila). 
NAROČITE SE

dr. Ante Barišić

Kirurg sprednjega očesnega segmenta