Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Blog
Kako doseči in ohraniti dober vid v vsakem življenjskem obdobju? Berite nasvete naših oftalmologov in nam predlagajte teme, o katerih želite izvedeti več.

Lasersko odpravljanje dioptrije – nikoli lažje in varnejše do popolnega vida

Lasersko odpravljanje dioptrije – nikoli lažje in varnejše do popolnega vida
Danes, femtosecond metoda z uporabo IntraLase laserja za kreiranje pokrova in Schwind Amaris laserja za remodeliranje rožnice velja za najboljšo kombinacijo pri laserskem odpravljanju dioptrije.
Lasersko odpravljanje dioptrije nikoli ni bilo hitrejše in neboleče, poseg pa je z razvojem tehnologije danes še kakovostnejši in varnejši ter mu lahko pristopijo vse polnoletne osebe z zdravo roženico in stabilno dioptrijo v razponu od -10 do +6 in ±6 cilindrov.

Vrednost, kot tudi uspešnost posega dokazuje tudi dejstvo, da govorimo o najbolj zaželenem in izvajalnem posegu na svetu. V zadnjih 30 let več kot 50 milijonov ljudi se je z laserskim odpravljanjem dioptrije znebilo dioptrije.
 

Vedno v koraku z najmodernejšo tehnologijo

V zadnjih dvajset let, kako je tehnologija laserskega odpravljanja dioptrije prisotna v tem delu Evrope, Očesna Klinika Svjetlost je lider s tehnološko opremo in izkušnjami. Od prvega laserskega odpravljanja dioptrije na naših prostorih, ki ga je izvedel prof. Nikica Gabrić pa vse do danes, se pojavilo nekaj generacij laserjev, s katerimi je prišlo do evolucije operativnih metod.
 
Femtosecond laserji so predstavili novi korak v varnosti operacij in so zamenjali uporabo električnega mikronoža za kreiranje roženičnega pokrova v prvi fazi posega. Od 5 vrst takšnih laserjev Klinika Svjetlost je izkusila štiri laserje.

Danes se v Klinikah v Zagrebu in Splitu uporablja izključno najnovejši IntraLase laser od 150 kHZ, ki je tudi najpogostejše uporabljani femtosecond laser na svetu. Zaradi natančnega laserskega reza pokrovi na roženici so pravilnejše oblike, predvidljive debeline v primeru s tistimi, ki so narejeni z električnim mikronožičkom.

Prednost femtosecond metode posebej pride do izraza pri visokih dioptrijah, astigmatizmu in tanjših roženicah. Odpravljeni so kirurški zapleti, zmanjšana je možnost pojavitve „suhega očesa“ in je omogočena boljša celitev.
 

Dioptrija se odpravlja z excimer laserjem

V drugi fazi posega, ne glede na način kreiranja pokrova, dioptrija se odpravlja z excimer laserjem. Pred kratkim je tudi Klinika Svjetlost v Splitu opremljena z modelom Schwind Amaris 750s, ki velja za najnaprednejši na trgu, kaj so tudi potrdile večletne izkušnje Klinika Svjetlost v Zagrebu.

Razen tega, da ima največjo hitrost pri delu, ki je pomembna za natančnost korekcije, ima tudi najmanjši žarek, ki je pomemben zaradi kakovosti in gladkosti oblikovanja površja roženice. Posebnost tega modela laserja je tudi njegov 6D sistem za sledenje pomika očesa v času operacije, ki ga navaja laser v milisekundah in omogoča programirani rezultat.

Danes, femtosecond metoda* z uporabo IntraLase laserja za kreiranje pokrova in Schwind Amaris laserja za remodeliranje rožnice velja za najboljšo kombinacijo pri laserskem odpravljanju dioptrije.

Seveda, z izvrstno tehnološko opremo, pomembna je tudi izkušnja operaterja. V očesni Kliniki Svjetlost je 10 operaterjev, v zadnjih 20 let laserski so odpravili dioptrijo z več kot 60 tisoč oči, kaj je rezultat, s katerim se lahko pohvalijo samo redke evropske očesne klinike.

dr. Maja Bohač, voditeljica oddelka za refrakcijsko kirurgijo Klinike Svjetlost

 

X2 doc.dr.sc. Maja Bohač

Autor: X2 doc.dr.sc. Maja Bohač

Refraktivni kirurg

Ali vas zanima podobna vsebina? Prijavite se na naš newsletter.

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja: