Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Naši zdravniki
dr. Ivan Gabrić

dr. Ivan Gabrić

  • Ože področje dela: lasersko odpravljanje dioptrije, tretmaji keratokonus in personalizirani tretmaji roženice z laserjem, kot je distrofija roženice
  • Specialist oftalmolog
  • ivan.gabric@svjetlost.hr

Izobraževanje

Dr. Ivan Gabrić je končal Medicinsko fakulteto Univerze v Zagrebu. Diplomiral je s temo vpliv refraktivne kirurgije na slabovidnost pri odraslih pacientih. Izpopolnjevanje na področju laserske kirurgije očesa je opravljal v prestižnih medicinskih centrih v ZDA in Nemčiji.

Področje dela

Dr. Gabrić je imel drugačno pot kot ostali kolege, ker se je prvič z lasersko odpravo dioptrije srečal še kot otrok starosti 9 let, ko je njegov oče, prof. dr. sc. Nikica Gabrić prinesel tehnologijo za lasersko odpravo dioptrije iz Japonske še leta 1998. Od tedaj je fasciniran s tehnologijo, ki pacientom omogoča, da po nekaj minutah dobijo novi, boljši pogled na svet in je to bil razlog, da tudi sam postane zdravnik, ki se danes ukvarja.

Od leta 2012 aktivno sodeluje v delu refraktivnih kirurgov in načrtovanju laserskih korekcij vida. Nekaj let je sodeloval z ameriškimi zdravniki, ki so delali na razvoju metode za napredne površinske metode. Eden je izmed redkih zdravnikov, ki so osebno uporabljali tri najpogostejše platforme za odpravljanje dioptrije VISX S4 IR, Wavelight Allegretto in Schwind Amaris.
Opravlja posege crosslinking na MLase CCL-365 in Avedro KXL napravah. Opravil je specialno edukacijo v Schwind Eye Tech Solutions za načrtovanje personaliziranih posegov laserskega odpravljanja dioptrije.

Uvajanje novih metod

Dr. Gabrić je zagovornik zgodnjega crosslinkinga pri keratokonusu in refraktivnih metod v kombinaciji s crosslinkingom po standardih ali z novim protokolom za zdravljene, kot so Tel-Aviv protokol.
Publikacije in raziskovanja
Soavtor je poglavja knjige Surgical Corection of Myopia. Predava o izkušnjah s personaliziranih tretmajih na platformi Schwind Amaris.

Članstvo v organizacijah

  • ​Hrvaška družba za katarakto in refraktivno kirurgijo
  • Ameriška družba Cornea Socitey, aktivni člen uradnega foruma te družbe, Kera-net
  • Evropska druža za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo (ESCRS)