Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Naročanje za pregled

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Četrt stoletja

Četrt stoletja
Fotoalbum spominov.

Vodila ga je vizija najboljše oftalmologije, v kateri je pacient razlog obstoja, profesor Nikica Gabrić piše zgodovino Svjetlosti od leta 1998. V Specialni bolnišnici za oftalmologijo živijo za paciente. Z znanjem, tehnologijo in veščinami se življenja spreminjajo na bolje. Svjetlost deluje kot čebelnjak. In čebelnjak je najpopolnejša organizacija v naravi. In to dokazuje 800.000 pacientov, ki so postali člani družine. Spomini na dva nepozabna dneva so oživeli v fotoalbumu, ki prenaša spontano in pozitivno energijo, ustvarjeno s sinergijo dosežkov skozi četrt stoletja dela.
Glamurozna proslava 25 let dela je potekala 21. 09. 2023.
Povezava do fotogalerije: https://klinikasvjetlost.pixieset.com

Po vzdušju in prisotnosti številnih uglednih gostov iz političnega, verskega, gospodarskega, zdravstvenega kulturnega miljeja Hrvaške in tujine je nekoliko spominjalo na čebelnjak. Šeststo povabljencev, prijateljev iz 14 držav, je prišlo praznovati uspehe s prof. dr. sc. Gabrićem in njegovimi nasledniki, sinovoma dr. Ivanom in dr. Krešimirjem Gabrićem. Večer se je začel s spektakularno "Igro Svetlobe". To je bila igra čustev. V uradnem delu programa je bil prikazan dokumentarec “LEGACY”, knjiga “Ustvarjanje Svetlobe”, medtem ko so predstavniki globalnih podjetij Schwind Eye-tech-solutions in Johnson&Johnson podelili nagrade za odličnost na globalni ravni. Skulptura, izdelana iz kamna družinske hiše iz Metkovića, presenečenje večera, je izvabila solzo radosti in aplavz celotne dvorane. Glasbeni program je odprla operna diva Marija Vidović, legendarna Tereza Kesovija, veličastna Doris Dragović, ikone hrvaške glasbene scene Gibonni, Grašo in Jole pa so poskrbeli za vrsto pesmi, plesa in nasmehov ter da se praznovanje četrt stoletja pomni. Vse razkošje znanja si CSCRS in ekipa Specialne bolnišnice za oftalmologijo Svjetlost delita z več kot 450 kolegi 29. septembra 2023. Z deljenjem se znanje množi. Na 14. kongresu z naslovom „Novi trendi v oftalmologiji“ se je zbralo 40 vodilnih predavateljev s treh kontinentov, ki so predstavili najnovejše dosežke in spoznanja iz oftalmologije s posebnim poudarkom na kirurgiji katarakte, refraktivni kirurgiji in zdravljenju retinoloških bolezni.


Povezava do fotogalerije: https://klinikasvjetlost.pixieset.com/

Ključni govor je imel prof. dr. sc. Lucio Buratto, pionir refraktivne kirurgije. Ob njegovem neizmerljivem prispevku k razvoju te cenjene stroke je prejel nagrado za življenjsko delo Lifetime Achievement Award za poseben prispevek oftalmologiji. „Želel sem videti Gabrićevo kliniko, ker je vodilni kirurg v Evropi. Trdno verjamem, da čas za učenje nikoli ne preneha in tukaj vidim prihodnost.” je izjavil profesor Buratto. Posebnost tega kongresa je "kirurgija v živo", kjer so zdravniki Klinike Svjetlosti kolegom oftalmologom predstavili 11 zahtevnih operacij, prikazali skrivnosti obrti, napredne kirurške veščine in najmodernejšo tehnologijo. Poleg predavanj in kirurgije v živo so bili med kongresom organizirani praktični tečaji (Wet Lab) prvič v regiji lentikularna laserska kirurgija - tretja generacija laserskega odstranjevanja dioptrije, PHACO Wet Lab in LipiFlow. A da je klinika, ki ustvarja prihodnost oftalmologije, je potrdil tudi predsednik Republike Hrvaške Zoran Milanović, ki je sprejel organizatorje 14. kongresa Hrvaškega društva za katarakto in refraktivno kirurgijo.

Fotoalbum 25 let Klinike Svjetlost 


Danes je Svjetlost zasebna klinika s centri odličnosti v Republiki Hrvaški v Zagrebu in Splitu, v sosednji Bosni in Hercegovini na dveh lokacijah v Sarajevu ter v Črni gori v Budvi.