Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Doc. dr. sc. Ratimir Lazić v top 7 vitroretinalnih kirurgov v Bostonu

Doc. dr. sc. Ratimir Lazić v top 7 vitroretinalnih kirurgov v Bostonu
Doc. dr. sc. Ratimir Lazić je sodeloval na največjem in najpomembnejšem svetovnem retinalnem združenju.
Boston (ZDA), 11-15. avgusta 2017 – Voditelj Oddelka za mrežnico v Kliniki Svjetlost, doc. dr. sc. Ratimir Lazić je 12. leto zapored sodeloval na največjem in najpomembnejšem svetovnem retinalnem združenju Ameriškega retinalnega društva (The American Society of Retina Specialists - ASRS) ki se letos sestalo v avgustu v Bostonu.

Na letošnjem simpoziju je docent Lazić sodeloval v prestižnem vitroretinalnem kirurškem ekspert panelu RETINAWS skupaj s 7 svetovno znanih kirurgov, med katerimi posebej omenjamo Carla Claesa, Marca Muru, Klasa Packa in Kourosa Rezaia. Na panelu so prikazane in komentirane najbolj kompleksne vitroretinalne operacije pred več tisoč retinalnih strokovnjakov iz celega sveta.

To je posebno priznanje našem kirurgu i Kliniki Svjetlost ker se na tem ekspert panelu komentirajo najtežji kirurški primeri in posamični orginalni kirurški pristopi kompleksnim operacijam na ozadju očesa. Panel nosi ime ¨When the going gets tough, the tough get going¨. Posebno pozornost je dobil video prikaz docenta Lazića o zdravljenju kronične makularne luknje s presaditvijo perifernega dela retine v makularnu luknju.