Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Dr. Barišić je v Romuniji predstavil izkušnje o vgraditvi intraokularnih leč

Dr. Barišić je v Romuniji predstavil izkušnje o vgraditvi intraokularnih leč
Klinika Svjetlost je v preteklih 13 letih med vodilnimi evropskimi klinikami po izkušnjah pri vgraditvi multifokalnih in intraokularnih leč in leč z razširjenim razponom vida.
Voditelj oddelka katarakte Klinike Svjetlost dr. Ante Barišić je sodeloval kot povabljeni govornik na letnem kongresu romunskega združenja oftalmologov (Societatea Romana de Oftalmologie - S.R.O.), ki je potekal med 28. in 30. septembrom 2017 v mestu Sinaia.

Dr. Barišić je predstavil rezultate Klinike Svjetlost v odpravi dioptrije za branje (starostne dioptrije) ali presbiopije  z vgradnjo multifokalnih intraokularnih leč in leč z razširjenim razponom vida. Operaterji Klinike Svjetlost na Hrvaškem letno izvedejo približno 2000 posegov mrene, od tega, kar 30 % z vgradnjo multifokalne leče ali leče z razširjenim razponom vida. Ta delež vgraditve leč, ki so tehnološki vrhunec na tem področju in paciente rešujejo potrebe za očali, uvrščajo Kliniko Svjetlost med vodilne evropske klinike po izkušnjah vgradnje multifokalnih leč in leč z razširjenim razponom vida. Samo za primerjavo – delež vgradnje takšnih leč v skupnem številu operacij katarakte v Nemčiji znaša 8 %, na Nizozemskem pa 2-3 %.

Klinika Svjetlost je začela z vgradnjo multifokalnih leč že v letu 2004, a leta 2014 je začela z vgradnjo nove, revolucionarne Symfony leče z razširjenim razponom vida. Pred tem je Klinika Svjetlost opravila zahtevni proces certifikacije in ko so bila zadovoljena vsa visoka merila evropskega standarda, je bila ena od 14 evropskih očesnih klinik, ki so začele z vgradnjo Symfony leče v okvirju evropske multicentrične študije. 

Romunski kongres oftalmologov z mednarodno udeležbo, potekal je po 14 krat in je največje letno srečanje oftalmologov, ki ga organizira nacionalna družba S.R.O., ki vključuje 994 očesnih zdravnikov.