Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Dr. Ivan Gabrić je lasersko odpravil dioptrijo

Dr. Ivan Gabrić je lasersko odpravil dioptrijo
Svjetlost ne nudi le vrhunske oftalmološke oskrbe, temveč kaže tudi, da zdravniki sami zaupajo postopkom, ki jih izvajajo.
Dr. Ivan Gabrić, eden vodilnih strokovnjakov za lasersko odpravljanje dioptrije, vsakodnevno sodeluje z nemškim podjetjem SCHWIND eye-tech-solutions pri razvoju laserjev. Gospod Hans Thomas Wendler, razvojni inženir SCHWIND-a, je zaslužen za razvoj laserja ATOS, ki se uporablja za tretjo generacijo odpravljanja dioptrije - lentikularno kirurgijo.

"Pravkar sem operiral človeka, ki je glavni razvojni inženir za ta laser. Na nek način je oče te naprave. Trenutno jih je na svetu le sto, on pa je izbral mene in kliniko Svjetlost za to operacijo," je dejal dr. Gabrić, popolnoma se zavedajoč pomembnosti trenutka.

S tem je klinika Svjetlost poslala jasno sporočilo zaupanja v lastno tehnologijo in strokovnost. Klinika ima za seboj 26 let izkušenj, 80 zaposlenih oftalmologov in 350 tisoč očesnih operacij. Naprava SCHWIND Atos bo ta mesec poleg Zagreba na voljo tudi v kliniki Svjetlost v Splitu.

Po operaciji gospoda Wendlerja je dr. Ivan Gabrić postal pacient tudi sam. Na vprašanje, zakaj se je odločil za tak korak in ali ga je bilo strah, je kratko odgovoril: "Zakaj bi me bilo strah? To počnem vsak dan. To je, kot da bi vprašali pilota, ali ga je strah leteti."

"Računam, da bom danes zvečer ob 20.00 gledal televizijo, jutri pa normalno prišel v službo," je v šali dodal Gabrić.

Podobno mnenje imajo tudi njegovi kolegi. Docentka Maja Bohač se je spomnila, da je lasersko odstranila dioptrijo leta 2007. Dr. Ivan Gabrić je leta 2011 operiral svoje levo oko, zdaj pa je prišel čas še za desno.

Sprostili so vzdušje z nasmehom in pokazali, da so pripravljeni na postopke, ki jih sami izvajajo, s čimer so razbili mit o zdravnikih, ki "izogibajo lastnim posegom."

Gabrić je po svoji operaciji skozi smeh priznal: "Ni neprijetno, a čutiš veliko več, kot pričakuješ." "Naslednjič ti bomo operirali jezik!" so ga spodbujali kolegi skozi smeh.

Klinika Svjetlost ne nudi le vrhunske oftalmološke oskrbe, temveč kaže tudi, da zdravniki verjamejo v postopke, ki jih izvajajo.