Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Dr. sc. Maja Bohač in dr. Alma Biščević predavateljice na konferenci v Peruju

Dr. sc. Maja Bohač in dr. Alma Biščević predavateljice na konferenci v Peruju
Dr. sc. Maja Bohač in dr. Alma Biščević so bile predavateljice na konferenci kompanije Schwind v glavnem mestu Peruja. 
Lima (Peru), 6-8. avgust 20147 – Dr.sc. Maja Bohač, voditeljica Oddelka za refraktivno kirurgijo Klinike Svjetlost v Zagrebu in dr. Alma Biščević, refraktivni kirurg iz Klinike Svjetlost v Sarajevo sta bili povabljeni kot predavateljice na konferenci kompanije Schwind v glavnem mestu Peruja.

Klinika Svjetlost že leta uporablja laserje in diagnostično opremo za odpravljanje dioptrije od svetovno priznane kompanije Schwind. Na kongresu se zbralo več kot 140 udeležencev iz 40 držav sveta oz. klinika ki uporabljajo Schwindovo tehnologijo. Skozi predavanja, okrogle mize in delavnice so imeli priložnost zbirati izkušnje drugih in se spoznati z novinami ki jih je pripravila kompanija.

Dr.sc. Maja Bohač je imela predavanje na temo: „ Korekcija srednjega in visokega astigmatizma s femtosekundarnim laserjem in Schwind Amaris laserjem.“. Dr. Biščević je imela predavanje na temo: „Očesne aberacije višjega reda in topografske spremembe v obliki in zakrivljenosti intra-roženičnih slojev po rutinski kontrolirani aberaciji z metodo LASIK“.
 
Nemška kompanija Schwind je specializirana za proizvajanje naprav za refraktivno in terapevtsko kirurgijo roženice. Prisotna je v 125 držav sveta, a več kot 1500 laserjev te kompanije se uporablja v najboljšimi očesnimi klinikami vključno s Kliniko Svjetlost. V zadnjih 10 let opravljeno je več kot 3 milijonov posegov z laserji Schwind kompanije. Od tega je polovica operiran z metodo femtolasik, 21% z metodo LASIK z mikrokeratomom, 17% s Trans-PRK metodo in 10% s PRK metodo. Objavljeno je več kot 200 znanstvenih člankov na temo laserske tehnologije za odpravo dioptrije.