Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Ekipa Klinike Svjetlost je sodelovala s 4 predavanji na Evropskem kongresu refrakcijske in kirurgije katarakte v Amsterdamu

Ekipa Klinike Svjetlost je sodelovala s 4 predavanji na Evropskem kongresu refrakcijske in kirurgije katarakte v Amsterdamu
Ekipa Klinike Svjetlost je sodelovala s 4 predavanji na Evropskem kongresu refrakcijske in kirurgije katarakte v Amsterdamu

Kot je že običajno so naši zdravniki svojim kolegom iz Evrope in sveta znova predstavili novice iz oftalmologije.

V času tridnevnega kongresa so imeli kar 4 predavanja.

V petek je dr. Ivan Gabrić imel predavanje v sekciji o laserskem odstranjevanju dioptrije, kjer je predstavil rezultate dela na najnovejšem laserju Schwind ATOS. Med predavanjem je pokazal več kot 13 mesecev spremljanja pacientov na tem novem inovativnem laserju, ki je razvijan v sodelovanju z zdravniki Klinike Svjetlost.

 

V soboto zjutraj je docentka Maja Bohač imela predavanje v sekciji o novi metodi laserskega odstranjevanja dioptrije – letikularni ekstrakciji. Med predavanjem je predstavila rezultate tega posega na Schwind ATOS-u, laserju, ki je bil delno razvit na Kliniki Svjetlost. Predavanje je vzbudilo veliko zanimanje, ker je to velik korak naprej pri tovrstnem odstranjevanju dioptrije in so kolege iz Evrope in sveta podrobno spremljale njeno predavanje.

Dopoldan je
profesor Gabrić imel predavanje v okviru simpozija o sodobni kirurgiji leč. Med predavanjem pred polno dvorano je razložil našo filozofijo kirurgije leč in kako smo postali vodilna ustanova na svetu pri uporabi najnovejše leče - Johnson & Johnson Synergy, ki si jo je profesor Gabrić izbral tudi za lastno operacijo. Najbolj zanimiv je bil video, v katerem je igralec Esai Morales razložil svojo izkušnjo s Kliniko Svjetlost in s tem posegom.

V soboto popoldne so se profesor, Gabrić, docentica Bohač in doktor Gabrić sestali z razvojno ekipo iz Schwinda, da bi se seznanili z naslednjimi koraki v razvoju inovacijske naprave, pa tudi z drugimi uporabniki v svetu.

Nedeljsko jutro je bilo rezervirano za Meet the Experts na stojnici Johnson & Johnson, kjer so lahko drugi zdravniki s prof. Nikico Gabrićem in dr. Ivanom Gabrićem razpravljali o načinih uporabe novih metod operacije bralne dioptrije.

V ponedeljek je dr. Krešimir Gabrić imel predavanje v sekciji o novih intraokularnih lečah in je predstavil naše podatke in izkušnje s Synergy lečami.

Zdravniki Klinike Svjetlost so redno vabljeni predavatelji in edukatorji na evropskih in svetovnih kongresih, kjer so izjemno cenjeni zaradi velike količine podatkov, znanj in veščin, ki jih z veseljem delijo s sodelavci.