Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Gostovanje prof. Gabrića na poslovni konferenci NETPRO v Ljubljani

Gostovanje prof. Gabrića na poslovni konferenci NETPRO v Ljubljani
»Managementa se lahko naučiš, vodjo pa nosiš v sebi,« je včeraj v intervjuju z Andrejo Jernejčič na NETPRO konferenci v Ljubljani dejal direktor klinike Svjetlost Nikica Gabrić.
Ljubljana, 20.10.2016. - »Managementa se lahko naučiš, vodjo pa nosiš v sebi,« je včeraj v intervjuju z Andrejo Jernejčič na NETPRO konferenci v Ljubljani dejal direktor očesne klinike Svjetlost Nikica Gabrić. »Vodenje je duhovno, menedžerstvo je veščina in veščine se lahko naučijo. Če hočete biti vodja, morate delati na sebi. Da bi lahko bili vodja, morate najprej imeti sposobnost popravljati sebe in spreminjati svoje slabe lastnosti, da bi vam lahko drugi ljudje sledili in vam verjeli. Značilnost vodje je da se "sveti v temi". Vodja je lahko brez naziva in funkcije, menedžerji pa morajo imeti funkcijo, da bi lahko izvrševali politiko, ki jo od njih zahtevajo lastniki pri vodenju podjetja« pravi dr. Gabrić. Med drugim je še poudaril, da je bistvo dobrega vodje v tem, da zna svoje zaposlene motivirati. Pomembno pa je tudi to, da vse, kar znaš, preneseš na druge. »Stvari moraš znati deliti, ne pa zgolj množiti,« pravi dr. Gabrić, ki vodi ekipo 40 zdravnikov specialistov, ki delajo v njegovih štirih klinikah. »Vodja je kot oseba, ki sveti v temi,« je prepričan Gabrić, ponosen na svoj tim sodelavcev, s katerimi bo čez teden dni že četrto leto zapored sodeloval na videokirurškem kongresu Videocatarattarefrattiva v Milanu ter se z njimi podal v nov boj za oftalmološkega oskarja.

Lani je očesna klinika Svjetlost omenjeno nagrado dobila v izjemno težko konkurenci, letos pa profesor Gabrić napoveduje, da bodo morali premakniti meje, če želijo ubraniti ta laskavi naslov. Zdravniki bodo v 90 minutah izvedli pet operacij, v živo pa jih bodo spremljali strokovnjaki iz vsega sveta. Na kongresu bo sicer sodelovalo pet posebej izbranih oftalmoloških klinik, ki predstavljajo elito na evropski celini. 

VIDEO: Kaj je razlika med menedžerjem in vodjo?