Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Iz Klinike Svjetlost v svet

Iz Klinike Svjetlost v svet
Live Surgery na Kliniki Svjetlost in podrobnosti najpomembnejšega oftalmološkega dogodka.
Iz Klinike Svjetlost v Zagrebu v živo je prenašano 9 operativnih posegov v 40 držav.

V dveh urah, popoldne, 24. 11. 2020 iz zagrebške Klinike Svjetlost ekipa zdravnikov pod vodstvom profesorja Gabrića je opravila 9 kompleksnih operativnih posegov, s katerimi so pokazali najnovejše tehnike in materiale v oftalmologiji.

Virtualni dogodek je organiziralo podjetje Johnson & Johnson, ki je po poročanju revije Fortune na seznamu najbolj inovativnih podjetij na svetu. Na področju medicinskih inovacij že 7 let zapored so na prvem mestu.

Po besedah ​​gospoda Thomasa Mullnerja, direktorja za Srednjo Evropo, se je Johnson & Johnson odločil, da bo v sodelovanju s Kiniko Svjetlost organiziral svetovno premiero nove intraokularne leče Synergy Toric, ki poleg dioptrije na bližino in daljavo, popravlja tudi astigmatizem. Gre za nadgradnjo Synergy leče, ki je bila predstavljena lani. Svjetlost je s 1300 implantacij absolutno prvi center na svetu, profesor Gabrić pa je osebno z 800 implantacij, individualno najbolj izkušen kirurg na svetu za to lečo.
 

Slika 1: Prof. dr. sc. Gabrić v času posega vstavitve Synergy intraokularne leče



Dogodka se je udeležilo več kot 800 zdravnikov iz 40 držav, med katerimi so Združeno kraljestvo, Nemčija, Belgija, Danska, Norveška, Švedska, Izrael, Združeni arabski emirati, Katar, Turčija, Maroko in mnogi drugi.

Poleg tega, da so lahko virtualni udeleženci 9 operacij spremljali v živo, so lahko kirurge povprašali o njihovih osebnih izkušnjah s temi lečami in tehnikah operacij, ki jih uporabljajo. Največje zanimanje udeležencev pa je bilo za osebne izkušnje profesorja Gabrića, ki ima prav to lečo vgrajeno v svoje oko.
 

Slika 2: Prof. dr. sc. Gabrić in prof. dr. sc. Iva Dekaris med govorom v živo



"Operiral sem številne znane osebnosti od Ivane Trump, Franca Nera, Armanda Assanteja, Lepe Brene, Nede Ukraden, Tima Rotha, polovico politikov iz regije ... Ko pa je prišel čas za mojo operacijo, sem izbral Synergy. V drugem očesu imam že Symfony, ki je prejšnja generacija Johnsonovih leč, pred 13 leti pa sem laserski odpravil dioptrijo. Pravilo v Svjetlosti je, da pacientom nikoli ne ponudimo postopka ali tehnologije, v katero sami ne verjamemo." je gledalcem dejal prof. Gabrić.

V času virtualnega dogodka je poleg Synergy Toric predstavljena tudi uporaba naprednega laserja za operacijo leče, 3D vizualizacije, OCT vodene vitreoretinalne kirurgije in Femtosecond lasersko odpravljanje dioptrije.
Sam virtualni dogodek je dokaz vrhunske kakovosti Svjetlosti  na svetovni ravni, ker je svetovno podjetje za tak dogodek lahko izbralo kateri koli center na svetu.

"Pred dvajsetimi leti smo mi šli na kongrese po vsem svetu, da bi videli, kaj je novega, in to prinesli na Hrvaško. Pred petimi leti smo začeli pridobivati ​​nove tehnologije in jih predstavljati kolegom na kongresih, danes pa svet gleda Hrvaško in Svjetlost, da bi ugotovili, kaj je novega in inovativnega v oftalmologiji. Zaradi tega sem res ponosna." je dejala prof. Iva Dekaris, ki je bila lokalna moderatorka dogodka in je medicinska direktorica Klinike Svjetlost ter predsednica Evropskih očesnih bank.
 

Slika 3: Prof.dr.sc. Ratimir Lazić, vitroretinalni kirurg odgovarja na vprašanja o operaciji v družbi prof.dr.sc. Ive Dekaris, medicinske direktorice Klinike Svjetlost


Mi že imamo tekem v nogah, že smo se udeležili podobnih “live surgery” prireditev, dejansko smo, z odločitvijo žirije in občinstvi leta 2015 dobili tudi Oskarja na srečanju v Milanu. Takrat je sodelovalo več centrov, prenos pa je bil prek satelita iz Zagreba. Menim, da bo zaradi koronavirusa tak način izobraževanja trajati še nekaj časa, danes pa smo pokazali, da znamo narediti event svetovnega razreda in na privlačen in zanimiv način pokazati najboljše, kar obstaja v oftalmologiji. Iz dveh velikih podjetij sta nas že kontaktirali in želijo, da zanje opravimo podoben dogodek. Hrvaška medicina se s tem postavlja v ospredje po kakovosti in smo mi tisti, ki prenašano znanje.” je zaključil dr. Ante Barišić, ki je bil zadolžen za tehniški aspekt tega dogodka.

Svjetlost obstaja že 23 let. V Kliniki je zaposleno več kot 250 ljudi, od tega 77 zdravnikov. Svjetlost lahko najdete na 6 lokacij – Zagreb, Split, Sarajevo, Banja Luka, Budva in Skopje. Glede na epidemiološke razmere obstajata že 2 napovedi             za 2 veliki podjetji, ki bi s kliniko organizirala podobne live dogodke v prihodnjih mesecih.