Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Naročanje za pregled

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

​Klinika Svjetlost prejela prestižni status Johnson & Johnson

​Klinika Svjetlost prejela prestižni status Johnson & Johnson
Johnson & Johnson Vision je Kliniki podelilo prestižni status – Center za izobraževanje na področju oftalmologije. 
Klinika Svjetlost, ki jo uspešno vodi prof. dr. sc. Nikica Gabrić, je dosegla nov mejnik. Svetovno farmacevtsko podjetje Johnson & Johnson oz. njihovo hčerinsko podjetje Johnson & Johnson Vision je Kliniki podelilo prestižni status – Center za izobraževanje na področju oftalmologije. Poseben poudarek je na refraktivni kirurgiji, premium intraokularni leči in najsodobnejšim napravam v svetovni oftalmologiji.
 
To je nadaljevanje dolgoletnega sodelovanja Klinike Svjetlost z vodilnimi podjetji v razvoju novih inovativnih postopkov in izdelkov v oftalmologiji, hkrati pa potrdilo odličnosti za Kliniko in celotno ekipo na čelu s prof. dr. sc. Nikico Gabrićem.

Klinika Svjetlost, ki je bila že večkrat prepoznana kot svetovno vodilno podjetje v oftamologiji, je z Johnson & Johnson Vision sodelovala pri razvoju in testiranju novih in inovativnih izdelkov, kot so: Symfony intraokularna leča, Catalys laser za operacijo sive mrene in Synergy najnovejša generacija intraokularnih leč. Za slednjo je Svjetlost tudi prejela prestižni certifikat št. 1 centra odličnosti v EMEA (Evropa, Srednji Vzhod, Africa). V Svjetlosti, ki je v času pandemije v živo predstavila 9 kirurških posegov iz Zagreba za več kot 2000 oftalmologov po vsem svetu, je bila tudi svetovna premiera Synergy Toric II leče.
Z dodelitvijo statusa se bodo lahko od danes dalje evropski in svetovni oftalmologi podali na izobraževanje v Zagreb, in to z namenom pridobivanja znanj in veščin pri uporabi novih tehnologij.
 
Zdravniki iz Klinike, ki so aktivni udeleženci evropskih in svetovnih kongresov, bodo imeli v prihodnjih mesecih predavanja na Kongresu za refraktivno kirurgijo in kirurgijo katarakte, ki bo potekal v ameriškem Las Vegasu. Rezultate Synergy leč bodo predstavili kolegom iz ZDA. Na Ameriško-evropskem kongresu očesnih kirurgov bodo predstavljeni najnovejši rezultati razvoja inovativnega laserja nemškega podjetja Schwind. Na Evropskem kongresu za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo bodo imeli gostujoča predavanja kar trije zdravniki iz Svjetlosti.
 
Od svoje ustanovitve leta 1998 je Svjetlost vodilna oftalmološka ustanova v regiji in se s temi nastopi in priznanji upravičeno uvršča v vrh svetovne oftalmologije.
 
Danes je v sistemu Svjetlost zaposlenih več kot 70 oftalmologov in 150 članov medicinske ekipe, ki dnevno skrbijo za več kot 500 pacientov na 6 lokacijah: v Zagrebu, Splitu, Sarajevu, Banja Luki, Budvi in Skopju.