Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Naročanje za pregled

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

LipiFlow - revolucionarna naprava za težave s suhimi očmi

LipiFlow - revolucionarna naprava za težave s suhimi očmi
LipiFlow je revolucionarna naprava za težave s suhimi očmi.
Terapije za suho oko, ki so dostopne na trgu, temeljijo na poskusu posrednega reševanja neprijetnosti nove dobe: problema suhega očesa. Ta se pojavi zaradi nezadostnega izločanja solz ali zaradi motenj v kakovosti solznega filma.
Najpogostejša težava s suhim očesom je disfunkcija meibomovih žlez. Slednje so žleze, ki so odgovorne za ustvarjanje kakovosti solznega filma. Zelo malo nam pomeni, če oko ustvarja več solz, če pa ne izboljšamo njihovih kakovosti.

Rešitev je revolucionarnost LipiFlow naprave, ki se nahaja v Kliniki Svjelost.

Johnson & Johnson naprava deluje neposredno na meibomove žleze, da poveča njihovo funkcionalnost.

Kaj to pomeni?

Danes manj mežikamo in se posledično zmanjša količina funkcij žlez, ki se potem zamašijo, kot npr. da imamo mozolje na obrazu. Žleze izgubijo funkcijo.
LipiFlow z edinstveno tehnologijo deluje tako, da najprej segreje same žleze, ne da vpliva na oko. Spodnja in gornja veka se segrejeta, nato pa se z zelo specifičnimi, ritmični impulzi raztopljena maščoba izloči iz žlez. Tako dobimo učinek, da smo žleze „ponastavili“ in jim omogočimo, da spet prevzamejo svojo funkcijo.

Solzni film sestavljajo 3 plasti:

•        mukozalna saharidna plast kot lepilo, ki zagotavlja, da kapljica sama ne zdrsne iz očesa,
•        vodna plast je pravzaprav del, ki ga vsi poznamo – solza,
•        plast maščobe je pravzaprav majhna zaščita nad samo vodo, tako da ne izhlapi takoj.

Meibomove žleze so odgovorne za ustvarjanje omenjene mastne plasti in če imamo veliko solz, one pa izginejo, verjetno obstaja disfunkcija v generiranju solznega filma in maščobne plasti.
Najbolj prizadete so ženske v obdobju pred in po menopavzi, ker z zmanjšanjem količine estrogena pride do zmanjšanja količine proizvodnje te maščobne plasti.

Vsakič, ko z oči zamežiknemo, izpuščamo malo maščobe. Ko ne mežikamo, kar je pravzaprav značilnost sodobnega življenja in gledanja v zaslone, torej, ko manj utripamo, se žleze začnejo izsuševati in na njih nastane nekaj podobnega, kot je majhen čep. Stari način nege vek s segrevanjem vek z blazinicami je dejansko vodil do tega, da je nega bila dobra in delujoča.

LipiFlow tretma traja 12 minut in pri več kot 86 % ljudi doseže učinek.

Učinek deluje vsaj pol leta. V primerjavi z drugimi sistemi na trgu LipiFlow deluje neposredno, direktno na meibomove žleze, jih odpre in ima odlične rezultate.

Zdravnik Klinike Svjetlost dr. Gabrić o rezultatih terapije, ki jo je tudi sam preizkusil, pravi: „
"Že leta se borim s suhim očesom. Lahko rečem, da mi je veliko, veliko boljše. En tretma in pol leta imate mir. Dobesedno! "