Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

„Moje oči ne lažejo več“ – Tim Roth, operiran v Kliniki Svjetlost

 „Moje oči ne lažejo več“ – Tim Roth, operiran v Kliniki Svjetlost
Znani Hollywoodski igralec Tim Roth v Kliniki Svjetlost.
Britanski igralec, ki je znan po svojih vlogah v kultnih filmih Quentina Tarantina, pa tudi hit seriji „Laži mi“, ki se tudi danes gleda na Hrvaškem, je po šestmesečnem snemanju nove dramske serije priletel iz Liverpoola v Zagreb, da bi se zavedno znebil težav z vidom.
 
10.12.2019 so gospoda Rotha opazili v Hotelu Esplanade, da bere sporočila na svojem mobilnem telefonu, ampak tisto, česa novinarji in opazovalci niso vedeli, je, da prvič po več kot 40 let bere brez očal, ker je samo dan prej operiran v zagrebški Kliniki Svjetlost.
 
Prof. Gabrić in njegov tim so operirali gospoda Rotha in njegovo ženo Nikki in jim vstavili najnovejšo generacijo multifokalnih leč z razširjenim razponom vida, Synergy, ki so na trgu prisotne malo manj kot pol leta in so dostopne izključno v Kliniki Svjetlost. Oboje sta že nekaj ur po posegu videli odlično in sta uživala v Zagrebškem adventu.
 
„Celega življenja sem verjel, da je moje levo oko slabovidno, oz. sem mislil, da vidim manj kot 30% na oko... Obiskal sem številne zdravnike v Kaliforniji in Angliji, ki so me prepričevali, da ni rešitve za to oko, zdaj pa po 2 urah preživljenih v Svjetlosti prvič v življenju vidim na to oko! Preprosto neverjetno. Popolnoma vidim na vseh oddaljenostih z obema očesoma!“.
 
Njegova žena Nikki pa je pred prihodom na Hrvaško bila na pregledu pri zdravniku v Los Angelesu, ki jo je poskusil odgovoriti od posega, ampak ko je rekla, da gre v Svjetlost k Nikici Gabriću, zdravnik je odšel na nekaj minutah in ji potem povedal „Preveril sem, kdo je ta Gabrić in menim, da poseg lahko opraviš pri njem!“.
 
Ta igralec je še en v vrsti igralcev, ki so operirani v Kliniki Svjetlost. Pravzaprav se je vse začelo z Armandom Assantejem, ki je operiran lani, on je svoje izkušnje podelil z igralcema Francom Nerom in Cassandro Gavo, ki sta svoje izkušnje podelila z Ivano Trump in Timom Rothom. Vsi oni so izbrali Svjetlost, ker so verjeli v profesorja Gabrića in njegov tim.
 
 
„To je potrdilo, da je Svjetlost svetovno znana in priznana oftalmološka ustanova. Predstavite si, da nekdo, ki živi v Kaliforniji in snema po celem svetu, potrebuje operacijo oči, vsak zdravnik bi bil ponosen, da mu je on pacient, jaz pa sem najponosnejši, da je Tim Roth zase in svojo ženo izbral mene in mojo kliniko“ je izjavil prof. Gabrić, ki ni skrival svoje navdušenje s še enim v vrsti svetovnih celebritijev, ki so mu poverili svoje najdragocenejše čustvo, oči.
 
Klinika Svjetlost je vodilna oftalmološka ustanova v Evropi s 7 centri in z več kot 210 zaposlenih. Prepoznani so od več kot 400 000 pacientov in so opravili več kot 135 000 operacij oči, med katerimi so tudi številne znane osebe iz regije in sveta.
 
 

„Moje oči ne lažejo več“ – Tim Roth, operiran v Kliniki Svjetlost