Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Najnovejši dosežki v oftalmologiji ta vikend predstavljeni v Zagrebu

Najnovejši dosežki v oftalmologiji ta vikend predstavljeni v Zagrebu
Na kongresu se je zbralo več kot 300 domačih in tujih oftalmologov, tim Klinike Svjetlost pa je v živo izvedel 6 kompleksnih operacij na očeh.
V soboto, 10. marca 2018, je potekal že tradicionalni 13. letni kongres Hrvaškega društva zdravnikov za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo (CSCRS) v zagrebškem hotelu Sheraton. Na kongresu je sodelovalo več kot 300 domačih in tujih oftalmologov, ki so imeli priložnost spoznati se z najnovejšimi dosežki v oftalmološki praksi.

Letos je organiziran enodnevni kongres, na katerem so predstavljeni najnovejši dosežki na področju refraktivne kirurgije, glavkoma, katarakte, bolezni mrežnice in ostalih področij očesa. Predavanja so paralaleno potekala v dveh kongresnih dvoranah hotela Sheraton, zraven hrvaških oftalmologov, so se predstavili tudi predavatelji iz najboljših svetovnih oftalmoloških centrov.

Osrednji del kongresa je bil „Live surgery“ ko je tim šest vrhunskih kirurgov Klinike Svjetlost izvedel šest kompleksnih operacij. Operacije v živo so predvajane iz Klinike Svjetlost v Hotel Sheraton, video prenos pa je spremljalo tisoč kolegov na svetu. V timu kirurgov Klinike Svjetlost so bili prof. dr. sc. Iva Dekaris, medicinska direktorica Klinike Svjetlost, doc. dr. sc. Ratimir Lazić, voditelj Oddelka za retino, dr. sc. Maja Bohač, voditeljica Oddelka za refraktivno kirurgijo, dr. Vesna Cerović, namestnica voditelja Oddelka za retino, prim. Igor Žuljan, voditelj Oddelka za katarakto v Kliniki Svjetlost v Splitu ter dr. Mateja Končarević, refraktivna kirurginja in so v manj kot eno uro uspešno rešili kompleksne operativne primere in pokazali, da je oftalmologija v Kliniki Svjetlost lahko postavljena v sam vrh svetovne oftalmologije.

Po uspešno opravljenem Liveu Surgeryju v hotelu Sheraton je organizirana ESCRS akademija v sodelovanju z Evropsko družbo zdravnikov za kirurgijo katarakte in refraktivne kirurgije (ESCRS). Gre za simpozij pod nazivom „Hot topics in Cataract and Refractive Surgery“ na katerem so kot predavatelji sodelovali predsednica ESCRS-a, Beatrice Cochener, prejšnji predsednik in član Sveta italijanske družbe za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo (ISCRS) ter še nekaj uglednih predavateljev iz ESCRS.

Posebno pozornost na kongresu je pridobilo predavanje prof. dr. sc. Nikice Gabrića, ravnatelja in ustanovitelja Klinike Svjetlost s temo „Zakaj sem operiral svoje oči“. Globoko sem verjel v refraktivno kirurgijo in nisem želel, da posege, ki sem jih opravljal na drugim ne opravim na sebi. S tem sem zvišal verodostojnost, ker, kako bi bilo, da jaz nosim očala, druge pa prepričujem, da se operirajo, da jim več ni treba nositi očal. Po tem se je moje delo desetkrat zvišalo in sem danes opravil več kot 60.000 laserskih korekcij dioptrije“ – je dejal prof. Gabrić.

Del kongresa je bil posvečen mladim oftalmologom, ki so v posebni sekciji „Mladi v oftalmologiji“, dobili priložnost predavati o kliničnih izkušnjah in znanstvenih raziskovanjih, s katerimi se ukvarjajo, da bi se nekega dne lahko tudi sami udeležili generiranja novih spoznaj, ki bodo oftalmologijo dvignili na višjo raven, pacientom pa omogočili vrhunsko storitev.

Vzporedno s predavanji na kongresu je potekal tudi t. i. „WET LAB“, operacije na umetnih očesih, kje so, pod mentorstvom vrhunskih operaterjev Klinike Svjetlost mladi oftalmologi lahko vadili in se učili operirati katarakto.

Po končanem delovnem delu kongresa je sledila gala večerja, kjer se je nadaljevalo druženje in izmenjava izkušenj ob dobri hrani in glasbi.

Klinika Svjetlost je kot organizator posebno ponosna, da je kongres Hrvaške družbe za katarakto in refraktivno kirurgijo tega in lanskih let pokazal, da oftalmologija na Hrvaškem ne zaostaja za drugimi. Krona delovanja se je zgodila leta 2015, ko je tim kirurgov Klinike Svjetlost dobil nagrado za najboljši „Live Surgery”, ki je potekal v sklopu mednarodnega Videokirurškega kongresa v Milanu. Tedaj je Klinika Svjetlost osvojila nagrado v težki konkurenci koleg iz Milana, Kaira, Istanbula in Bukarešte.

Najnovejši dosežki v oftalmologiji ta vikend predstavljeni v Zagrebu