Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Naši zdravniki na največjem evropskem kongresu katarakte in refraktivne kirurgije

Naši zdravniki na največjem evropskem kongresu katarakte in refraktivne kirurgije
Naši zdravniki so predstavili svoje izkušnje pri operaciji katarakte (sive mrene), laserske odprave dioptrije in vstavitve leč, ki se vstavljajo v oči, da bi se odpravila dioptrija za branje ali starostna dioptrija. 
Lizbona, 7-11. oktober 2017 – Sedem zdravnikov operaterjev in glavna medicinska sestra operacijskega bloka Klinike Svjetlost sodelovali so na največjem kongresu za katarakto in refraktivno kirurgijo, ki joj je organiziralo Evropsko združenje zdravnikov za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo (European Society of Cataract and Refractive Surgeons - ESCRS). Zdravniki Klinike Svjetlost so predstavili svoje izkušnje pri operaciji sive mrene ali katarakte, laserske odprave dioptrije in vstavitve ti. "Presbopia Correcting IOLs", leče, ki se vstavi v oko, da se odpravi dioptrija za branje.
 
Prof. Iva Dekaris, strokovna direktorica Klinike Svjetlost vodila je tečaj operacije sive mrene (katarakte) na katerem je mlade oftalmologe učila osnove sodobne operacije katarakte.
 
Dr. Maja Bohač, vodja Oddelka za refraktivno kirurgijo, vodila je predavanje o možnostih reševanja zapletov pri LASIK metodi in je prikazala možnost korekcije vida na nepravilnih roženicah. Raziskave zdravnice Bohač in ostalih kolegov z Oddelka za refraktivno kirurgijo Klinike Svjetlost v Zagrebu so potrdile, da je refraktivna kirurgija zelo uspešna in varna, a stopnja zapletov, ki znaša 0.03 %, je popolnoma rešljiva, če se odkrije pravočasno. V vezi s tem so podatki iz raziskave o zadovoljstvu pacientov, opravljene v ZDA, ki dokazujejo, da je stopnja zadovoljstva pri pacientih, ki so imeli lasersko odpravo dioptrije daleč največja v primerjavi z vsemi drugimi kozmetičnimi postopki.
Dr. sc. Maja Bohač je do zdaj, naredila več kot 14.000 kirurških posegov laserskega odstranjevanja dioptrije z vsemi metodami, ki se trenutno uporabljajo v svetu in zato je vodilni kirurg za lasersko odstranjevanje dioptrije na tem področju. Po izbiri vodilnega svetovnega združenja refraktivnih kirurgov ISRS (International Society of Refractive Surgery) maja 2017 je postala svetovna refraktivna kirurginja meseca.
 
Dr. Ante Barišić, voditelj Oddelka za katarakto, je predaval v organizaciji farmacevtske družbe Johnson&Johnson, na katerem je pred 120 kirurgov oftalmologije iz Srednje in Vzhodne Evrope, Severne Afrike in Bližnjega vzhoda prikazal rezultate Klinike Svjetlost o uporabi multifokalnih leč in leči z razširjenim razponom vida (Symfony) pri pacientih s katarakto in pacientih, ki se želijo znebiti dioptrije.
 
V rednem programu kongresa, dr. Barišić je predaval na temo o korekciji dioptrije s kombinacijo vgraditve Symfony leče in bifokalne leče. Klinika Svjetlost dela vgradnjo multifokalnih leč že od leta 2004 in v tem preteklem obdobju jih je imela več kot 6000,  kaj Kliniko Svjetlost uvršča med vodilne evropske očesne klinike.
 
Kongres ESCRS je potekal po 35- krat, na katerem je sodelovalo okoli 10.000 oftalmologov iz celega sveta. Evropsko združenje zdravnikov za kirurgijo katarakte in refraktivne kirurgije je bilo ustanovljeno leta 1991 in v svojem članstvu ima več kot 5000 oftalmologov iz več kot 100 držav sveta (European Society of Cataract and Refractive Surgeons - ESCRS).