Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Nočna maska zdravi diabetično retinopatijo

Nočna maska zdravi diabetično retinopatijo
Noctura 400 je nov način za zdravljenje diabetične retinopatije in dostopen   v Kliniki Svjetlost. Noctura 400 je maska, ki sveti s prijetno zeleno LED svetlobo v času noči ter se nosi čez oči kot navadna maska za spanje.
Noctura400 je nov način za zdravljenje diabetične retinopatije in dostopen v Kliniki Svjetlost. Noctura 400 je maska, ki sveti s prijetno zeleno LED svetlobo v času noči ter se nosi čez oči kot navadna maska za spanje. Znanstvene raziskave so pokazale, da je diabetična retinopatija rezultat poškodbe očesne cirkulacije pri diabetikih in, damrežnica ne dobiva več dovolj kisika. Glede na to, da je poraba kisika v očeh največja prav v temi, takrat tudi oko najbolj trpi za pomanjkanjem. Odgovor napomanjkanje je tvorba viška faktorja VEGF, ki je odgovoren za krvavitve in oteklost rumene pege oz. diabetično retinopatijo.

Študije so pokazale, da, v primeru da oko ponoči ni v popolni temi ima tudi manjšo zahtevo po kisiku, zato je tudi napredovanje diabetične retinopatije počasnejše. Nočna maska Noctura400 opravila vse preizkuse o neškodljivosti in učinkovitosti ter pridobila odobritev za uporabo v EU z CE oznako. Uporablja se lahkosama ali v kombinaciji z anti-VEGF injekcijami ter laserjem pri zdravljenju diabetične retinopatije. Poleg same enostavne in prijetne uporabe je tudi cena zdravljenja nižja kot cena intraokularnih injekcij. Očesna Klinika Svjetlost med prvimi v Evropi omogoča nakup maske zato jo naši pacienti že uporabljajo.