Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Nova dimenzija v oftalmologiji

Nova dimenzija v oftalmologiji
Podjetje Carl Zeiss, je Kliniki Svjetlost dalo v uporabo prvi digitalni mikroskop za očesno kirurgijo na svetu Artevo 800.
Podjetje Carl Zeiss, lider v izdelavi mikroskopov in ostalih optičnih pripomočkov, je Kliniki Svjetlost dalo v uporabo prvi digitalni mikroskop za očesno kirurgijo na svetu Artevo 800.

Mikroskop se nahaja v zagrebški Svjetlosti, kjer so naši kirurgi sprednjega in zadnjega očesnega segmenta preizkusili napredne možnosti izvajanja kirurških posegov na sprednjem in zadnjem segmentu z uporabo očal za 3D sliko in so na ta način popolnoma zakorakali v novo dimenzijo oftalmološke kirurgije.

Napredni mikroskop ima tudi OCT, ki v realnem času kirurgu daje informacijo o morfološki zgradbi opazovanega tkiva na sprednjem segmentu.

Prof.dr.sc. Nikica Gabrić, kirurg z več kot 60.000 operacij, je opravil posege sprednjega očesnega segmenta, funkcije mikroskopa zadnjega očesnega segmenta je opravil doc.dr.sc. Ratimir Lazić, eden izmed najboljših vitroretinalnih kirurgov v Evropi.

Glede na napredne funkcije in zgradbo mikroskopa, kot predstavnica podjetja Zeiss v Kliniko je prišla Michelle Van Wyk, glavna izobraževalka za Carl Zeiss v svetu.
Ona je ostala navdušena z ravnijo tehnične opreme in strokovnosti v Kliniki Svjetlost, tudi pa z neverjetno hitrostjo, s katero so kirurgi Klinike Svjetlost absorbirali znanje.