Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Predavanja zdravnikov Svjetlosti na Kongresu ECSRS v Ateni

Predavanja zdravnikov Svjetlosti na Kongresu ECSRS v Ateni
Liječnici Klinike Svjetlost održali zapažena predavanja i tečajeve na kongresu Europskog društva liječnika za kirurgiju katarakte i refraktivnu kirurgiju održanom u Ateni.
Zdravniki očesne Klinike Svjetlost so aktivno sodelovali na 20. zimskem Kongresu Evropskega društva zdravnikov za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo (ECSRS), ki je bil v času od 26. do 28. februarja 2016 v Ateni. Na kongresu je sodelovalo okrog 3 000 oftalmologov iz Evrope in sveta, šlo pa je za osrednji kongres operaterjev prednjega dela očesa (katarakte, roženica, odstranjevanje dioptrije in pod. ).

Medicinska direktorica Klinike prof. Iva Dekaris je vodila tečaj operiranja katarakte (sive mrene), na katerem je pučila oftalmologe o moderni kirurgiji katarakte. Poleg tega je prof. Dekaris sodelovala tudi kot predavateljica na »"Cataract Surgery Didactic Course«", tečaju katarakte za mlade oftalmologe s predavanjem na temo vgradnje intraokularne leče v primerih neobstoja kapsule: »"Complications and complex cases: advanced phaco techniques – Intraocular lenses with no capsule«".

V sklopu Simpozija o roženici je prof. Dekaris prezentirala svoje izkušnje z operacijo katarakte pri pacientih, ki so imeli pred tem transplantacijo roženice: "»Cataract after penetrating keratoplasty: a real complication or not?". ?«. Prof. Dekaris je imela tudi predavanje na simpoziju "Proste teme" o izkušnjah Klinike Svjetlost z vgraditvijo novih trifokalnih intraokularnih leč z razširjeno globino fokusa: "»Visual and optical performances of new trifocal intraocular lens with extended-depth-of-focus". «.

Dr. Marija Antičić, voditeljica PE Klinike Svjetlost v Splitu, je imela predavanje na simpoziju "»Proste teme: Refraktivna kirurgija", «, v katerem je primerjala LASIK metodo za odstranjevanje dioptrije s tremi različnimi laserji: "»Comparison of laser in situ keratomileusis flaps created by 3 femtosecond lasers". «. Predstavitev je izzvala veliko zanimanje in številne pozitivne komentarje polne dvorane.

Dr. Mateja Končarević je predstavila izkušnje z LASIK metodo za odstranjevanje dioptrije pri daljnovidnih pacientih: »"High order aberrations after hyperopic LASIK: comparison of microkeratome and femtosecond laser"«. Imela je tudi predavanje o enoletnih izkušnjah z vgraditvijo Symfony intraokularne leče z razširjenim razponom vida po operaciji katarakte in odstranjevanju starostne dioptrije: »"TECNIS Symfony extended-range-of-vision IOL: One year experience«". Gre za lečo, s katero pacient po operacije ima dober vid v vseh oddaljenostih brez očal. Klinika Svjetlost je vodilna v Evropi po izkušnjah vgradnje tovrstnih leč.

Evropsko društvo zdravnikov za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo (ECSRS) je bilo ustanovljeno leta 1991. Ima več kot 5000 članov v več kot sto državah ter je vodilna organizacija, ki združuje strokovnjake za prednji očesni del. Kongres ECSRS je centralni letni strokovni dogodek, ki omogoča izmenjavo ekspertiz in znanstvenih spoznanj med evropskimi oftalmologi.