Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Prim. dr. Igor Žuljan z druge strani operacijskega mikroskopa

Prim. dr. Igor Žuljan z druge strani operacijskega mikroskopa
Zdravniku Klinike Svjetlost je vstavljena Synergy intraokularna leča.
Zagreb, 30. oktober 2020 – Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je vstavil Synergy intraokularne leče našemu prim. dr. Igoru Žuljanu.
 
Le 6 ur po operaciji, primarij Žuljan je na bližino prebral Jager 1+ oz. tiste najmanjše oznake na tabeli za preverjanje vida in 1,0 na daljavo. Popoln vid na vseh razdaljah je postal resničnost.
 
Prim. dr. Igor Žuljan je vrhunski operater mrene in je do zdaj opravil več kot 18.000 operacij, o izkušnjah z druge strani operativnega mikroskopa pa je povedal:

Uporaba očal za bližino oz. branje mi je povzročalo velike težave pri vsakdanjem delu v Kliniki Svjetlost v Splitu. Med pregledi pacientov sem jih moral skoraj stokrat na dan ali sneti ali nadeti. Zdaj, v času epidemije s COVID-19 pa se še meglijo, ker nosimo zaščitne maske. Vedno sem skrbel, kje so mi rezervna očala in zato sem imele ene v predalniku v avtu, ene na nočni mizici, ene v kuhinji in ene v službi. Zdaj pa ne bo več treba! Operacija, razen tega, da po naravi povzroča tesnobo in nelagodje, je pravzaprav popolnoma neboleča in traja zelo kratko. Motnje, ki jih večinoma povzroča močna svetloba operacijskega mikroskopa, trajajo zelo kratko. Med okrevanjem sem dobro spal, sem gledal televizijo in sem prebral novice na prenosnem računalniku.“

Še en zdravnik Klinike Svjetlost nima več dioptrijskih očal!

 
Prim. dr. Igor Žuljan s dr. Krešimirom GabrićemProf. dr.sc. Nikica Gabrić s prim. dr. Igorom Žuljanom in operacijsko ekipo Klinike Svjetlost
(od leve proti desni: med. teh. Antonio Pernjak, med.teh. Antonija Brzović, dr. Sačer, prim.dr. Žuljam,
prof.dr.sc. Nikica Gabrić, dr. Ivan Gabrić)

 
*Operacijska dvorana ima poseben prezračevalni sistem in vsa pravila stroke so v celoti upoštevana.