Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Prof. dr. sc. Iva Dekaris spet izbrana za predsednico EEBA-e

Prof. dr. sc. Iva Dekaris spet izbrana za predsednico EEBA-e
Prof. dr. sc. Iva Dekaris, medicinska direktorica Specialne bolnice za oftalmologijo Svjetlost je drugič izbrana za predsednico Evropskega združenja očesnih bank (European Eye Bank Association - EEBA)
 
Prof. dr. sc. Iva Dekaris je drugič izbrana za predsednico Evropskega združenja očesnih bank (European Eye Bank Association - EEBA), dolžnost pa bo prevzela za obdobje od leta 2019-2022. EEBA je krovno evropsko združenje, ki združuje vse evropske očesne banke in določa doktrine ter najnovejše procedure za zbiranje, preverjanje, shranjevanje in distribucijo donatorskega tkiva roženic. Očesne banke, ki so članice združenja, imajo prepoznaven certifikat za kakovost s področja očesnega bančništva. Profesorica Iva Dekaris se že več kot 20 let ukvarja z očesnim bančništvom in transplantacijo roženic, vodila je tudi več znanstvenih projektov Ministrstva za znanost RH s področja transplantacije roženic in očesnega bančništva. Objavila je tudi več zelo pomembnih prispevkov na temo imunologije očesa in preučevanja mehanizmov zavračanja transplantatov roženice ter kirurških tehnik pri tej zapleteni operaciji, ki izhajajo iz njenega znanstvenega delovanja v Bostonu in Zagrebu.

Izbor za predsednico EEBA-e za obdobje od 2010-2013 je bil veliko priznanje za njo osebno kot znanstvenico in kirurginjo, obenem pa tudi za očesno Kliniko Svjetlost, glede na to, da je prvič znanstvenik iz vzhodnega dela Evrope postal predsednik tega uglednega združenja. S tem, da je drugič postala predsednica EEBA-e je poseben precedens, saj se še ni zgodilo, da bi postala ena in ista oseba dvakrat predsednik tega združenja. To je veliko priznanje in potrditev, da je svoj prvotni mandat kot predsednica EEBA-e opravila zelo uspešno in, da so novitete, ki jih je uvedla kot predsednica združenja pomembno izboljšale delo EEBA-e Delegati so zato na volilni konvenciji ponovno pokazali zaupanje profesorici Dekaris, da prevzame predsedovanje EEBA-e.