Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić in Klinika Svjetlost so osvojili Oskarja na Live Surgery simpoziju

Prof. dr. sc. Nikica Gabrić in Klinika Svjetlost so osvojili Oskarja na Live Surgery simpoziju
Štiri vrhunski kirurgi Klinike Svjetlost, na čelu s prof. dr. sc. Nikico Gabrićem, je opravilo 5 kompliciranih operativnih posegov v le 60 minutah.
Hrvaško društvo zdravnikov za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo je 24. oktobra 2015 priredilo svoj XI. letni kongres z mednarodnim sodelovanjem, na katerem je prisostvovalo več kot 300 oftalmologov iz Hrvaške in regije, kot tudi predavatelji iz cele Evrope ter ZDA. Najzanimivejši del kongresa je bil Live surgery simpozij, ki je bil organiziran v sodelovanju z italijanskim kongresom Videocatarattarefrattiva, ki ga že več kot 30 let organizira prof. Lucio Buratto, ustanovitelj in lastnik klinike Centro Ambrosiano Oftalmico (CAMO) v Milanu, ki deluje kot vodilna oftalmološka ustanova v Italiji že več kot 30 let. Zadnja tri leta so se na kongresu Videocatarattarefrattiva zamenjale po vrsti največje klinike iz Barcelone, Berlina, Kölna, Padove, Prage, Rima, Istanbula, Kaira in Bukarešte, vendar, je bila samo klinika Svjetlost zaradi svoje odličnosti povabljena kar trikrat zapored ter tudi z vabilom za naslednje leto.

Štiri vrhunski kirurgi Klinike Svjetlost, na čelu s prof. dr. sc. Nikico Gabrićem, je opravilo 5 kompliciranih operativnih posegov v le 60 minutah, Pri tem so uporabljali visoko tehnologijo ter potrdili svetovno raven in osvojili „Best Live Surgery Award 2015“ na svetovnem kongresu oftalmologije VideoCatarattaRefrattiva v konkurenci najboljših klinik iz Milana, Kaira, Istanbula in Bukarešte. Po Live surgery simpoziju se je program nadaljeval s sekcijo prenosa operacij iz Specialne bolnice za oftalmologijo Svjetlost na XI. kongres Hrvaškega društva zdravnikov za kirurgijo katarakte in refraktivno kirurgijo, na kateri so svoje veščine predstavili tudi kirurgi iz drugih hrvaških zdravstvenih ustanov.

Ob tej priložnosti je Fondacija prof. dr. Ljiljane Zergollern in Krešimirja Čupaka prof. dr. sc. Nikici Gabriću in prof. dr. sc. Branimiru Cerovskom dodelila priznanje za življenjsko delo ter denarno nagrado najboljši predstavitvi mladih oftalmologov dr. sc. Fani Gilevski iz Makedonije.