Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Prof. Iva Dekaris je za avstrijske oftalmologe vodila tečaj operacije katarakte v Luganu

Prof. Iva Dekaris je za avstrijske oftalmologe vodila tečaj operacije katarakte v Luganu
Medicinska direktorica Klinike Svjetlost, prof. Iva Dekaris je za avstrijske oftalmologe vodila tečaj operacije katarakte v najbolj sodobnem opremljenem evropskem centru za izobraževanje v Luganu. 
Trideset specialistov in specializantov oftalmologije z Dunaja, Walesa, St. Poltea, Celovca in Innsbrucka je imelo enkratno priložnost sodelovati v Wetlabu podjetja Alcon, ki je potekal v novem centru za izobraževanje Evropske šole za napredni študij oftalmologije (ESASO) v švicarskem Luganu. Tečaj operacije katarakte, ki ga je organiziralo ameriško podjetje Alcon, je vodila medicinska direktorica oftalmološke Klinike Svjetlost prof. dr. sc. Iva Dekaris.

Tečaj je potekal v novo odprtem ESASO wet-labu – najbolj sodobnem opremljenem centru v Evropi. Udeleženci tečaja so imeli priložnost vaditi na najboljši opremi v optimalnih pogojih. Posege katarakte so opravljali na najmodernejši opremi, ki se uporablja  za ultrazvočno operacijo mrene – na deset Alcon-Centurion® Vision sistemov na svinjskih očesih ter na „simulatorjih“ operacije. V centru je bilo možno razen operacije katarakte vaditi tudi vitreo-retinalne operacije, ki jih je vodil avstrijski oftalmolog prim. dr. Ali Abri.

Razen praktičnega dela tečaja v wet-labu, prof. Dekaris je za avstrijske kolege imela nekaj teoretičnih predavanj, na katerih je govorila o večletnih izkušnjah očesne Klinike Svjetlost z operativnimi posegi katarakte kot tudi s posegi „odpravljanja dioptrije“  na leči – oz. z operacijami vstavitve multifokalnih leč pri korekciji starostne dioptrije oz. presbiopije. Udeleženci tečaja so izjemno pozitivno ocenili celoten tečaj ter Alcon-ESASO v sodelovanju s Kliniko Svjetlost načrtuje novo organizacijo wet –labov.