Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Naročanje za pregled

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr

Novice

Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Prof. Oliver Erth in prof. Ivana Mravičić

Prof. Oliver Erth in prof. Ivana Mravičić
V Specialni bolnišnici za oftalmologijo Svjetlost, v sodelovanju s prof. Oliverjem Erthom iz Ludwigs Maximilian Univerzitetne klinike, München, Nemčija, je potekal tečaj naprednih tehnik operacije škilavosti.
Na tečaju so opravljene najbolj zapletene operacije škilavosti. Opravljene so operacije pri pacientih z nistagmusom, da bi se popravil prisilni položaj glave. V primerih s parezo in paralizo mišic, ki premikajo oko, se je opravljala transpozicija oz. preklop delov sosednih zdravih mišic na mišico, ki je paralizirana, da bi se potem prizadetim mišicam in očesu povrnila gibljivost in funkcija, pacientom pa se omogoči ogled brez dvojnega vida. V primerih s spremembami na samih očesnih mišicah, ki so povzročile omejeno gibljivost oči, so se mišice podaljšale z vsadki iz posebej obdelanega govejega perikarda, da bi omogočili boljši položaj oči. Sčasoma normalno mišično tetivno tkivo preraste v takšne vsadke in se izboljša mobilnost poškodovane mišice. Operacije so bile izvedene na horizontalnih, navpičnih in poševnih mišicah.

Tako strokovne in zapletene posege izvajamo v Specialni bolnišnici za oftalmologijo Svjetlost z najvišjo svetovno stopnjo specifičnih znanj in veščin v zvezi s škilavostjo in smo v tovrstnih posegih ob boku najboljših svetovnih centrov. Te specifične in strokovne storitve ponujamo pacientom iz vse regije.

Prof. Oliver Erth in prof. Ivana Mravičić