Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Še en igralski zvezdnik se je odločil za operacijo oči na Hrvaškem

Še en igralski zvezdnik se je odločil za operacijo oči na Hrvaškem
Zagreb, 31. oktober 2018 – Franco Nero, svetovno znani italijanski igralec novo je znano ime iz filmskega sveta, ki se je odločil opraviti operacijo svojih oči prav na Hrvaškem. Samo nekaj dni, ko se je v zagrebški Kliniki Svjetlost svojih težav z vidom znebil ameriški igralec Armand Assante, je enako storil tudi Franco Nero – igralec, ki je številnim na Hrvaškem znan po vlogah v filmih, kot sta Bitka na Neretvi ali kultnem špageti-vesternu Django.

Operacijo vstavitve multifokalnih leč, s katero se Nero znebil težav z vidom, oz. sive mrene in dioptrije, je v sodelovanju s svojim timom opravil prof. dr. sc. Nikica Gabrić. Da je najboljše priporočilo iz prve roke, potrjuje tudi ta dogodek, ker se je Franco Nero odločil za poseg v hrvaški kliniki po priporočilu dolgoletnega prijatelja in igralskega kolege Armanda Assanteja.

 „Franco Nero se je lahko znebil svojih težav z vidom pri zdravnikih v Romi ali Londonu, po priporočilu našega pacienta pa je prišel v Kliniko Svjetlost. To je najboljše dokazilo, da s kakovostnim delom pridobivamo zaupanje naših pacientov in da je nekdo iz majhne Hrvaške lahko konkurenčen najboljšim svetovnim oftalmološkim klinikam“ – je dejal po uspešni opravljeni operaciji ustanovitelj in direktor Klinike Svjetlost, prof. dr. sc. Nikica Gabrić.

Italijanski igralec je trenutno na Hrvaškem, ker snema film The Match, režijo pa podpisuje Jakov Sedlar. Film bo zagotovo privabil veliko pozornost občinstva, ker govori o življenjski zgodbi Branka Lustiga in opisuje težke trenutke njegove mladosti, ki jih je zaznamovalo njegovo bivanje v nacističnem taborišču Auschwitz.

 „Glede na Armandovo izkušnjo in njegovo navdušenost s prof. Gabrićem in timom Klinike Svjetlost, se je odločil znebiti težav z vidom in to na Hrvaškem. Najsrečnejši sem, ko sem na setu. Rad ustvarjam, delam celo življenje in me to veseli. Popolnoma sem posvečen svoji največji ljubezni – igranju, do zdaj mi je težave delal slab vid, z leti pa je bilo še hujše. Od danes teh težav nimam več, ker popolnoma vidim vse oko sebe“ – je poudaril 76-letni igralec.

 „Ko sta v nekaj dni zagrebško kliniko obiskali dve resnični filmski ikoni, upoštevajoč pa njihovo poznanstvo in pozitivne vtise, ki smo jih kot strokovnjaki pustili, resnično upamo, da nas bodo obiskale tudi druge znane osebe iz celega sveta. Zdravstveni turizem se ne dogaja sam, upamo, da je to začetek in da bo v letih, ki prihajajo vse večje število pacientov Klinike Svjetlost, ki prihajajo iz tujine.“ – je dodal prof.dr.sc. Gabrić in komentiral interes filmskih legend.