Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Svetovna premiera v Kliniki Svjetlost

Svetovna premiera v Kliniki Svjetlost
Akcija odličnosti v Kliniki Svjetlost
Ekipa Klinike Svjetlost je v torek, 24. novembra, v 2 urah pod budnim očesom približno 1000 oftalmologov sveta opravila 9 operacij v živo.

Prof. dr.sc. Nikica Gabrić, prof.dr.sc. Lazić, dr.sc. Bohač in dr. Ivan Gabrić so izvedli svetovno premiero vstavitve Synergy Toric leče. Prvi na svetu po številu vstavljenih Synergy leč, svetovno priznani strokovnjak prof.dr.sc. Gabrić je opravil poseg v neverjetnih 15 minutah na obeh očesih, pri čemer je delal na najnaprednejšem Zeiss mikroskopu.

Dr. Ivan Gabrić z lahkoto je opravil operacijo mrene z najmodernejšo femtolaser tehnologijo na enem izmed 50 naprav na svetu. Napreden poseg na obeh očesih je bil opravljen v manj kot 5 minutah.
 
Dr.sc. Bohač je strokovno opravila femto LASIK, operacijo laserskega odstranjevanja dioptrije z uporabo dveh laserjev, femto laserja iFS150  in Schwind Aamaris 1050RS, najhitrejšega in najnatančnejšega laserja za odpravljanje dioptrije na svetu.

Kompleksno kombinirani poseg vitrektomijo z vstavitvijo Eyhance leče in uporabo 3D tehnologije za vizualizacijo v kombinaciji s posebnim skenerjem, da bi prikazal in natančno našel strukturo v očesu manj kot 1/10 milimetrov je opravil prof.dr.sc. Ratimir Lazić.

Dogodek je vodila prof. dr. sc. Iva Dekaris, predsednica Evropskega združenja očesnih bank (EEBA) in medicinska direktorica Klinike Svjetlost.

Kako je Svjetlosni  podvig  potekal, si oglejte v videu! 

 

Svetovna premiera v Kliniki Svjetlost