Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Synergy intraokularna leča

Synergy intraokularna leča
Klinika Svjetlost je med prve 3 oftalmološke klinike v svetu, ki so implantirale novo Johnson & Johnsovo intraokularno lečo Synergy.
Klinika Svjetlost je med prve 3 oftalmološke klinike v svetu, ki so implantirale novo Synergy lečo za korekcijo starostne dioptrije. Leča uporablja kombinacijo dve tehnologiji: multifokalne, kar pomeni dober vid na vseh daljavah brez uporabe očal in EDOF, proširjeni razpon vida, ki omogoča boljšo kvaliteto slike. Synergy je novi napredek na področju refraktivne kirurgije.

Klinika Svjetlost je vodilni partner Johnson & Johnsona v Evropi

Pred 6 leti je Klinika Svjetlost bila ena izmed 9 klinik v Evropi, ki so za kompanijo Johnson & Johnson Vision izvajale študijo za prvo lečo z razširjenim razponom vida – Symfony. Tako je osebam s starostno dioptrijo omogočila dober vid na vseh daljavah, ne da bi morali uporabljati očala. Leča je pacientom omogočala, da se znebijo tudi nastanka sive mrene, ki bi nastala v kasnejši življenjski dobi.

V začetku leta 2019. je Svjetlost začela z vgradnjo Johnson & Johnson leča Tecnis Eyhance. Gre za monofokalno intraokularno lečo, ki razen dobrega vida na daljavo brez očal, pacientom omogoča tudi dober vid na t. im. intermediarni ali srednji oddaljenosti (65-80 cm). To pomeni, da s Tecnis Eyhance lečo pacienti ne morajo nositi očala med vožnjo, za gledanje TV, v kinu, gledališču ipd. Standardno do zdaj dostopne monofokalne intraokularne leče pacientom dajo dober vid na daljavo brez očal, ampak jih pacienti uporabljajo na vseh ostalih oddaljenostih. Tecnis Eyhance v primerjavi z ostalimi monofokalnimi lečami daje enako dober vid na daljavo, tudi bistveno boljši vid brez očal na srednji oddaljenosti. Pozitivna stvar je ta da Eyhance lečo lahko vstavijo vse osebe, ki imajo mreno. Pri multifokalnih lečah pa obstajajo določeni medicinski pogoji, ki morajo biti izpolnjeni, da pacient lahko opravi operacijo.

Zahvaljujoč impresivnim rezultatom s Symfony in Eyhance lečami, Klinika Svjetlost je bila med prve 3 klinike v svetu, ki je dobila priložnost, da pacientom ponudi možnost vgradnje Synergy leče. Synergy je novi napredek na področjo refraktivne kirurgije. Kombinira tehnologijo razširjenega razpona vida za daljavo in srednjo oddaljenost, za bližino pa uporablja multifokalno tehnologijo. Pacient po vgradnji dobi dober vid na vseh daljavah, brez potrebe za nošenjem očal.

Več kot 40.000 operacij vgradnje leč

Klinika Svjetlost je vodilna oftalmološka klinika po vgradnji intraokularnih leč v Jugovzhodni Evropi in lider v implementaciji novih metod v refraktivni kirurgiji z več kot 20 let izkušenj. Kliniki Svjetlost so zaupale tudi nekatere znane osebe, kot so Ivana Trump, igralci Armand Assante in Franco Nero pa tudi več kot 40.000 ostalih pacientov, ki so uspešno opravili operacijo vgradnje intraokularnih leč. Za izvrsnost na področju oftalmologije in uvajanju novih metod je Klinika Svjetlost prejela številne mednarodne nagrade, med njimi tudi Star Dimaond Award od American Academy of Hospitality Sciences.