Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

Tecnis Eyhance intraokularna leča

Tecnis Eyhance intraokularna leča
Letos 1. marca, zdravniki Klinike Svjetlost v Zagrebu, med prvimi v Evropi, so vstavili intraokularno lečo Tecnis Eyhance farmacevtskega podjetja Johnson & Johnson Vision.
Danes je operacija sive mrene ali katarakte varna, učinkovita, neboleča in hitra. Okrevanje traja kratko, pacient se k vsakdanjim dejavnostim vrne hitro. Med operacijo se odstranjuje zamegljena leča (mrena) in se vstavi bistra, umetna intraokularna leča.

Tecnis Eyehance intraokularna leča pri pacientih, ki so operirali sivo mreno, predstavlja najmodernejšo tehnologijo, zahvaljujoč kateri se zmanjša potreba za nošenjem očal.

Letos 1. marca, zdravniki Klinike Svjetlost v Zagrebu so med prvimi v Evropi vstavili intraokularno lečo Tecnis Eyhance farmacevtskega podjetja Johnson & Johnson Vision.

Tecnis Eyhance je monofokalna intraokularna leča, ki razen dobrega vida na daljavo brez očal, pacientom omogoča tudi dober vid na t. im. intermediarni ali srednji oddaljenosti (65-80 cm). To pomeni, da s Tecnis Eyhance lečo pacienti ne morajo nositi očala med vožnjo, za gledanje TV, v kinu, gledališču ipd.

Zahvaljujoč t. im. kontinuirani „high order“ asferični tehnologiji in zmanjšanju kromatskih aberacij, leča daje odlično kakovost vida. Poleg tega, za razliko od drugih monofokalnih leč, Tecnis Eyhance omogoča visoko neodvisnost od očal za delo pri računalniku, kuhanju in ostalimi vsakdanjimi dejavnostmi, ki jih opravljamo na oddaljenosti od 60 cm do enega metra. Del pacientov lahko tudi bere brez očal, ampak večina uporablja očala za delo na bližini.

Standardno do zdaj dostopne monofokalne intraokularne leče pacientom dajo dober vid na daljavo brez očal, ampak jih pacienti uporabljajo na vseh ostalih oddaljenostih. Tecnis Eyhance v primerjavi z ostalimi monofokalnimi lečami daje enako dober vid na daljavo, tudi bistveno boljši vid brez očal na srednji oddaljenosti.

Zahvaljujoč asferični in akromatski tehnologiji je zelo pomembna tudi visoka jasnost vida in je dokazana dolgoročna optična stabilnost.

Leče, kot vse monofokalne leče nimajo motenj v pogojih šibkega svetla, v polmraku, pri nočni vožnji ipd.

Prve izkušnje v Kliniki Svjetlost, po 40 vstavljenih leč, pokazujejo, da več kot 90% pacientov uporablja očala le pri delu na bližino (30-40 cm). Pozitivno in prijetno presenečenje je dejstvo, da 25% pacientov sploh ne uporablja očal.

Tecnis Eyhance je nova, zanimiva tehnologija intraokularnih leč, ki pacientom po operaciji mrene omogočajo visoko kakovost vida ob večji neodvisnosti od očal, v primerjavi s prejšnjimi monofokalnimi intraokularnimi lečami.