Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Novice
Aktualni dogodki in novice iz Klinike Svjetlost

V zasebnem zdravstvu je v središču zgodbe pacient in ne zdravnik

V zasebnem zdravstvu je v središču zgodbe pacient in ne zdravnik
„Zasebno zdravstvo kot konkurent javnemu je lahko samo prednost in spodbuja reforme. Konkurenca povečuje kvaliteto storitve, znižuje cene in omogoča racionalizacijo nepotrebnih stroškov, ki jih zbira javno zdravstvo že leta in leta, povedal je profesor Gabrić ​na konferenci Zdravstveni razvojni turizem v Portorožu.
Portorož, 9.3.2017. - Zasebno zdravstvo kot konkurent javnemu je lahko samo prednost in spodbuja reforme. Konkurenca povečuje kvaliteto storitev, znižuje cene in omogoča racionalizacijo nepotrebnih stroškov, ki jih zbira javno zdravstvo že leta in leta, povedal je profesor Gabrić na konferenci Zdravstveni razvojni turizem v Portorožu.

„Javno zdravstvo se ne bo nikoli spremenilo, če ne bo imelo konkurenco v zasebnem zdravstvu“ je povedal prof. Nikica Gabrić v predavanju na Zdravstvenem razvojnem forumu. 14. letna konferenca na temo meneđmenta in vodenja zbrala je številne strokovnjake na področju vodenja zdravstva v Sloveniji in na Hrvaškem.

„Zasebno zdravstvo kot konkurent javnemu je lahko samo prednost in spodbuja reforme. Konkurenca povečuje kvaliteto storitve, znižuje cene in omogoča racionalizacijo nepotrebnih stroškov, ki jih zbira javno zdravstvo že leta in leta, povedal je profesor Gabrić, lastnik prve zasebne očesne bolnišnice v regiji. Profesor Gabrić je povedal, da se moramo zavedati dejstva, da denar, ki državi Hrvaška in Slovenija prispevajo za zdravstvo ni zadosten. „Moramo sprejeti dejstvo da v kolikor želimo boljšo zdravstveno skrb moramo prevzeti večjo odgovornost, kar tudi pomeni višje prispevanje v zavarovanje“.

Kot glavno razliko met zasebnim in javnim zdravstvom je poudaril odnos do pacientov in odgovornost. „V naši bolnišnici je v središču pacient in ne zdravnik. Celotni sistem je popolnoma podrejen pacientom“, govoril je tudi o pomembnosti veščin upravljanja. „To, da je nekdo dober zdravnik še ne pomeni, da bo dober ravnatelj bolnišnice. Za to so potrebna dodatna znanja in veščine, ki jih večina zdravnikov v javni bolnišnici nima“.

„Prihodnost zasebnega zdravstva je v združevanju konkurentov, ker se bo zgodilo, da bodo prišle tuje zdravstvene korporacije ki bodo povzročile propad domačih klinik, kot se to zgodilo lokalnim trgovinah, ko so se odprli veliki nakupovalni centri“.