Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
O nas
Specialna oftalmološka klinika Svjetlost je vodilna oftalmološka ustanova v regiji, ki opravlja kompletne storitve.

Klinika Svjetlost

Specialna oftalmološka klinika Svjetlost je vodilna oftalmološka ustanova v regiji, ki opravlja kompletne storitve. Znana je po najvišjih standardih tehnološke opremljenosti in človeškega znanja ter vsakodnevno teži k najnovejši tehnologiji in praksi v oftalmologiji. Prva je zasebna univerzitetna klinika na Hrvaškem, razen v Zagrebu, kje je matična institucija, ter ima svoje centre tudi v Splitu, sosedni Bosni in Hercegovini v Sarajevu, ter Budvi v Črni gori, tranšize v Skopju, Severna Makedonija.
 

Spoznajte nas

Klinika Svjetlost je oblikovana po vzoru podobnih centrov medicinske odličnosti v svetu.
Naši zdravniki so vrhunski strokovnjaki, ki so opravili že desettisoče operacijskih posegov pa kljub temu vsakemu pacientu pristopajo individualno in se trudijo poiskati vsakemu pacientu najboljšo možno rešitev.
 
Klinika - center v Zagrebu ima 6 vrhunsko opremljenih operacijskih dvoran, 8 oddelkov, ki se specifično in specializirano ukvarjajo s posameznimi anatomsko-funkcionalnimi deli očesa z najmodernejšimi diagnostičnimi kabineti in ambulantami ter prostori očesne banke. Ima tudi enoposteljne in dvoposteljne apartmaje za postoperacijsko bivanje pacijentov z 24-urnim nadzorom osebja klinike, laboratorijem za krvne preiskave, internističnim kabinetem in multifunkcionalno konferenčno dvorano, opremljeno z multimedijsko digitalno opremo namenjeno neposrednem prenosu poteka operacij iz operacijskih dvoran ter telekonferenčnemu in multimedialnemu neposrednemu prenosu slike in tona pri organiziranju video konferenc z drugimi centri doma in v tujini.

Poleg laserskega odstranjevanja dioptrije, operacij sive mrene in transplantacij roženice izvajamo tudi vitrektomije – najbolj zapletene oftalmološke operacije, operacije glavkoma z vgradnjo mini glavkomskega drenažnega implantata, operacije strabizma, plastične operacije vek, ječmena, protetske estetske operacije vgradnje silikonskih kroglic in druge postopke.

Vrhunska tehnologija in princip enodnevne kirurgije

Bolnišnica ima na voljo 6 vrhunsko opremljenih operacijskih dvoran, v katerih je možno oskrbeti vse bolezni očes, za katere je potrebno kirurško zdravljenje – laserska odstranitev dioptrije, ultrazvočna operacija katarakte, operacije na zadnjem delu očesa pri boleznih, ki so posledica sladkorne bolezni, bolezni rumene pege ali pri degenerativnih spremembah mrežnice, operacijsko zdravljenje glavkoma (povišanega očesnega pritiska), operacijsko zdravljenje strabizma (škiljenja), plastične in rekonstrukcijske posege na vekah in transplantacije roženice.

Večina kirurških posegov na očeh se opravi v sklopu dnevne bolnišnice, tako, da gredo pacienti lahko pol ure po posegu že domov (t. im. enodnevna operativa). V sklopu bolnišnice se nahaja tudi bolniški del z 8 posteljami, v katerem je možno tudi daljše bivanje pacientov z očesnimi boleznimi, za katere je potrebno intenzivno zdravljenje ali po zapletenih operacijskih posegih, ko je potreben dolgotrajnejši nadzor.

Diagnostični del bolnišnce se nahaja v treh nadstropjih ter je razdeljen na 8 oddelkov. V sklopu bolnišnice se nahaja Oddelek za interventni spejem pacientov. Oddelek za bolezni mrežnice, Oddelek za katarakto, Oddelek za glavkom in nevrooftalmologijo, Oddelek za bolezni otrok,   Oddelek za plastično in rekonstruktivno kirurgijo, Oddelek za roženico in Oddelek za refraktivno kirurgijo. Vsak oddelek je opremljen z najmodernejšo diagnostično opremo in kadrom, ki je posebej specializiran za vsak anatomski segment očesa in njegove posebnosti. 

Prva zasebna univerzitetna klinika na Hrvaškem 

Specialna bolnišnica za oftalmologijo Svjetlost je postala leta 2010 Klinika za oftalmologijo Medicinske fakultete pri Univerzi na Reki, s čimer je postala tudi prva zasebna univerzitetna klinika na Hrvaškem. Povezovanje z Medicinsko fakulteto je rezultat dolgoletnega sodelovanja prof. dr. sc. Nikice Gabrića in prof. dr. sc. Ive Dekaris z reško fakulteto in Inšitutom Ruđer Bošković na znanstveni in izobraževalnem nivoju. S statusom klinike je omogočeno nadaljnje izvajanje znanstveno-raziskovalnega dela in izobraževanja mladih zdravnikov Hrvaške in regije.

Klinika Svjetlost nadaljuje tudi svoje sodelovanje z Inštitutem Ruđer Bošković na projektu „Imunologije očesa“, v sklopu katerega je že prišlo do pomembnih spoznanj o boljšem razumevanju nastajanja mehanizmov vnetja in reakcij zavrnitve transplantov roženice.

S pridobitvijo statusa specialne bolnišnice in statusa klinike je Svjetlost kompletirala svoje preteklo delovanje in željo po stalnem doseganju popolnosti v stroki z uvajanjem novih tehnologij in zagotavljanjem vrhunske medicinske pomoči svojim pacientom. Z razširitvijo dejavnosti bo lahko svoja znanja in človeške potenciale končno prenesla tudi svojim kolegom z namenom zvišanja ravni zdravstvene zaščite na Hrvaškem. 

Izobraževanje mladih

Specialna bolnišnica za oftalmologijo Svjetlost verjame v izobraževanje mladih, zato vsako leto zaposli nekaj novih zdravnikov, ki s tem dobijo možnost specializacije iz oftalmologije. Poleg tega, da jim klinika v celoti krije stroške za specializacijo, imajo zdravniki tudi možnost dodatnega izobraževanja z prisotnostjo na prestižnih svetovnih kongresih in z obiski najbolj znanih oftalmoloških centrov, kjer imajo možnost pridobivanja novih znanj in ostatii v koraku z najnovejšimi strokovnimi dosežki na tem področju.

Klinika Svjetlost je začela s postopkom za uvedbo podiplomskega študija in tečajev za trajno izobraževanje oftalmologov na Hrvaškem in v regiji, na katerih bo prenašala najnovejša znanja in tehnične dosežke v stroko. Študij bo organiziran ob sodelovanju znanih svetovnih oftalmoloških strokovnjakov z idejo poglabljanja medsebojenga sodelovanja in uvajanja najnovejšega svetovnega znanja iz oftalmologije na naša področja.

Klinika Svjetlost že ima svoj wet-lab (laboratorij za kirurško izpopolnjevanje na prašičjih očeh in plastičnih modelih), v katerem se že sedaj izvaja kirurško izpopolnjevanje mladih kolegov za potrebe čim hitrejšega in boljšega doseganja kirurške spretnosti, potrebne za kvaliteten pristop pacientom.