Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Simptomi

Kakšni so simptomi glavkoma? 

Simptomi glavkoma so odvisni od stadija in tipa bolezni in so lahko dolgo neprepoznavni. Žal pa se neredko v vsakodnevni praksi odkrijejo že napredovane glaukomglavkomske poškodbe, pri čemer oseba ni opazila nikakršnih motenj. Glavkom se najpogosteje odkrije pri prvem podrobnejšem oftalmološkem pregledu, ko pacienti občutijo prezbiopske motnje (starostna daljnovidnost) in se javijo na pregled za določitev očal. Po nekih raziskavah se samo polovica bolnikov, ki ima glavkom, zaveda svoje bolezni. V zgodnejših stadijih je običajno asimptomatična, zato ji pravijo tudi tihi tat vida. 

simptomi glavkoma Pri glavkomu odprtega kota simptomi najpogosteje ne obstajajo. Zelo pogosto se pacienti javijo šele, ko so nastopile poškodbe na očesnem živcu in ko se spremeni vidno polju. Po drugi strani pa so lahko simptomiglavkoma zaprtega tipa zelo burni. Manifestirajo se z izjemno visokim očesnim tlakom, znatnim padcem vidne ostrine, bolečinami v predelu očesa, glavobolom, slabostjo in bruhanjem