Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Naročanje za pregled

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Diagnostika in tehnologija

IOL master – naprava, ki meri jakost leče, ki bo vgrajena v oko pri operaciji mrene.  Upoštevajoč dolžino očesa, keratometrične vrednosti, globino prednje sobice in vrsto formul, se izračuna jakost leče, ki bo vgrajena.
Kako se izvaja - Pacient se usede k aparatu, nasloni glavo in aparat samodejno posname vse potrebne podatke.   Preiskava je neboleča, traja pol minute, izvid pa se takoj izpiše na tiskalniku. 

KATARAKTA UZV + A scan – preiskava, s katero se dobi vpogled v notranjost očesa in dolžino očesa .
Kako se izvaja - Pacient sedi na stolu, zdravnik pa z ultrazvočno nežno prehaja po spodnji in zgornji veki in snema fotografije. Pri A scanu se mora sondoje treba sondo nasloniti na roženico predhodno anesteziranega očesa. Preiskava je neboleča, ni škodljiva in traja nekaj minut.

Ultrazvuk očesa Kornealna topografija – preiskava, s katero se dobi vpogled v zakrivljenost prednje površine roženice in določi vrednost roženičnega astgmatizma.
Kako se izvaja - Pacient sedi ob aparatu, nasloni glavo in aparat avtomatično posname vse potrebne podatke.   Preiskava je neboleča, traja nekaj sekund, izvid pa se takoj izpiše na tiskalniku. 

Pentacam HR topografija roženice Endotelni mikroskop – preiskava, s katero se izračuna število endotelnih celic v roženici.   
Kako se izvaja - Pacient sedi ob aparatu, nasloni glavo in aparat avtomatično posname vse potrebne podatke.   Preiskava je neboleča, traja nekaj sekund, izvid pa se takoj izpiše na tiskalniku. 

CSO specular microscope endotelni mikroskop OCT žute pjege/makule i vidnog živca –snema strukturo rumene pege/makule in vidnega živca in odkriva možne motnje teh struktur, sicer nevidnih pri pregledu z lupo.
Kako se izvaja? Pacient sedi ob aparatu, nasloni glavo in aparat avtomatično posname vse potrebne podatke. Preiskava je neboleča, traja nekaj sekund, izvid pa se takoj izpiše na tiskalniku. 

Opticka koherentna tomografija oct
NAROČITE SE

X2 dr. Ante Barišić

Kirurg sprednjega očesnega segmenta