Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Naročanje za pregled

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Okrevanje

Okrogi petnajst minut po operaciji (katarakte) se lahko pacient opdravi domov. Ta dan se mora izogibati izogibati se naporom. Naslednji dan je prvi pregled pri katerem se odstrani povoj z očesa. Naslednji kontrolni pregled je čez 7 dni ter po enem mesecu, ko določijo diptrije očal če so le ta potrebna. Že nekaj dni po operaciji se lahko pacient vrne k svojemu delu in normalnemu življenju. Potrebno je jemati predpisano terapijo (antibiotične/kortikosteroidne kapljice in mast), prepovedano je umivanje z vodo iz vodovoda prve tri dni, izogibati se je treba drgnjenju očesa, pretiranim upogibanjem in dvigovanjem težkega tovora pa še prvi mesec po operaciji. Telovadba in podobne aktivnosti se lahko začnejo 2-3 tedne po operaciji, odvisno od starostne dobe pacienta in intenzivnosti vadbe.

Zahvaljujoč napredku tehnologije in oblike intraokularnih leč je dandanes operacija sive mrene v rokah vrhunskega kirurga učinkovita, varna, hitra in neboleča operacija, po kateri pacient že po 3-5 dneh lahko normalno nadaljuje s svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi.
NAROČITE SE

X2 dr. Ante Barišić

Kirurg sprednjega očesnega segmenta