Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naročanje za pregled

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost je vodilna oftalmološka klinika v regiji, ki vam nudi kompletno oftalmološko storitev

Okrevanje

Okrogi petnajst minut po operaciji (katarakte) se lahko pacient opdravi domov. Ta dan se mora izogibati izogibati se naporom. Naslednji dan je prvi pregled pri katerem se odstrani povoj z očesa. Naslednji kontrolni pregled je čez 7 dni ter po enem mesecu, ko določijo diptrije očal če so le ta potrebna. Že nekaj dni po operaciji se lahko pacient vrne k svojemu delu in normalnemu življenju. Potrebno je jemati predpisano terapijo (antibiotične/kortikosteroidne kapljice in mast), prepovedano je umivanje z vodo iz vodovoda prve tri dni, izogibati se je treba drgnjenju očesa, pretiranim upogibanjem in dvigovanjem težkega tovora pa še prvi mesec po operaciji. Telovadba in podobne aktivnosti se lahko začnejo 2-3 tedne po operaciji, odvisno od starostne dobe pacienta in intenzivnosti vadbe.

Zahvaljujoč napredku tehnologije in oblike intraokularnih leč je dandanes operacija sive mrene v rokah vrhunskega kirurga učinkovita, varna, hitra in neboleča operacija, po kateri pacient že po 3-5 dneh lahko normalno nadaljuje s svojimi vsakodnevnimi aktivnostmi.
NAROČITE SE

dr. Ante Barišić

Kirurg sprednjega očesnega segmenta