Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Poseg in okrevanje

Poseg vgradnje multifokalnih ali leč z razširjenim razponom vida je zelo enostaven in se izvaja ambulantno z lokalno kapljično anestezijo. Zaradi hitrejše rehabilitacije po posegu je priporočeno opraviti menjavo leč na obeh očesih istočasno. Pacient pride na očesno kliniko eno uro pred operacijo. Opravi se širjenje zenic s kapljicami ter kapljična anestezija. Sam poseg traja okrog deset minut in je popolnoma neboleč. Med posegom se z aspiracijsko metodo odstrani pacientova naravna zatrdela leča (ki je s strostjo ali zaradi obolelosti izgubila funkcijo akomodacije) ter se nadomesti z intraokularno lečo skozi majhno odprtinico premera do 2 mm, ki se zaceli sama brez potrebe po šivanju. Intraokularna leča je trajna in po tem posegu pacient ne more dobiti mrene.

Kakšno je okrevanje in kontrole?

Okrog petnajst minut po operaciji gre pacient lahko domov se pa mora istega dne izogibati naporom. Vidna funkcija se povrne izrazito hitro tako, da se pacient vrne k svojim vsakodnevnim aktivnostim žev nekaj dneh. Med okrevanjem je potrebno dajati kapljice v oko. Kontrolni pregledi so: prvi dan po posegu, sedem dni in tri tedne po posegu. V tem obdobjupacient nima omejitev glede vidnih funkcij. Priporoča se edino, da se pacient vzdrži težkih fizičnih naporov. Prepovedano je tudi umivanje z vodo iz vodovoda prve tri dni, izogibati se je drgnjenju očesa, pretirano upogibanje in dvigovanje težkega tovora prvi mesec po posegu.
NAROČITE SE

X2 dr. Ante Barišić

Kirurg sprednjega očesnega segmenta