Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naročanje za pregled

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost je vodilna oftalmološka klinika v regiji, ki vam nudi kompletno oftalmološko storitev

Diagnostika in tehnologija

IOL master – naprava, ki izmeri predvideno dioptrijo leče, ki bo pri operaciji vstavljena v oko. Upoštevajoč dolžino očesa, keratometrične vrednosti, globino sprednje sobice in vrsto formul izračuna potrebno dioptrijo leče, ki naj bi bila vstavljena. Pacient se usede pred napravo se nasloni na napravo aparat pa povsem   avtomatsko posname vse potrebne podatke. Preiskava je neboleča, traja pol minute, izvid pa se takoj po pregledu natisne na tiskalniku.

UZV + A scan – ehografska preiskava, s katero se dobi vpogled v notranjost očesa in izmeri dolžino očesa. Pacient udobno sedi na stolu, zdravnik pa z ultrazvočno sondo nežno prehaja po spodnji in zgornji veki ter snema ehografske zapise. Pri preiskavi s sondo A je potrebno sondo prisloniti na roženico predhodno anesteziranega očesa. Preiskava je neboleča, ni škodljiva in traja nekaj minut.

Kornealna topografija – preiskava, ki daje vpogled v zakrivljenost sprednje površine roženice in določa vrednosit roženičnega astigmatizma. Pacient se vsede pred napravo, nasloni glavo in naprava avtomatsko posname vse potrebne podatke. Preiskava je neboleča, traja nekaj sekund, izvid pa se po končani preiskavi natisne.

Endotelni mikroskop – preiskava, ki optično prešteje število endotelnih celic na roženici. Pacient se vsede pred napravo, nasloni glavo in naprava posname del roženice ter prikaže stanje endotelija na roženici. Preiskava je neboleča, traja nekaj sekund, izvid pa se natisne.
NAROČITE SE

dr. Ante Barišić

Kirurg sprednjega očesnega segmenta