Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

„Symfony“ leče z razširjenim razponom vida

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost je med prvimi bolnišnicami v Evropi, ki je začela z vgrajevanjem najnovejše intraokularne leče Symfony. Skupaj s še 13 evropskimi oftalmološkimi centri je Svjetlost leta 2014 sodelovala v Evropski multicentrični klinični študiji, ki je spremljala prve rezultate vgradnje Symfony leče. V času študije je bilo operiranih 12 pacientov, ki so jim med prvimi v Evropi v obi očesi vgrajene te leče in na ta način operirana mrena ter ni bilo več potrebe po uporabi očal. Po odličnih rezultati smo uvedli Symfony leče v vsakodnevno prakso in do sedaj smo jih vgradili že več kot 350. 

Symfony leće Gre za prvo intraokularno lečo na svetu, ki ima t. im.   razširjeni razpon vida in pacientom omogoča dober vid brez očal na bližino, na srednjo oddaljenost (računalnik) in daljino.   Njen specialen dizajn omogoča novo obliko lomljenja svetlobe, ki podaljša očesni fokus, kar rezultira z razširitvijo razpona vida na vseh oddaljenostih in boljšo kontrastno občutljivost v primerjavi z dosedanjimi lečami. Največja prednost Symfony leč v primerjavi z multifokalnimi lečami je v tem, da ima mnogo manj vidnih motenj, na primer bleščanje luči v nočni vožnji.