Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Pregledi za kontaktne leče

V očesni Kliniki Svjetlost vsak dan opravljamo preglede za kontaktne leče. Pri naročanju je treba dodati, da se pregled opravlja zaradi nošenja kontaktnih leč, ker se pacient nato napoti k našim oftalmologom, ki so specializirani za ordiniranje kontaktnih leč. Priporoča se, da pacient s seboj prinese na pregled očesne izvide in stara očala ali leče, če jih ima.

Pri naročanju je pomembno dodati tudi to, ali pacient nosi ali je nosil kontaktne leče in katere vrste (mehke, poltrde ali trde). Če pacient nosi poltrde ali mehke leče, bo potrebno pavziranje od nošenja kontaktnih leč nekaj dni pred pregledom, ker njihovo nošenje lahko vpliva na točnost določanja novih kontaktnih leč.  Priporočajo se, da se poltrde leče snamejo toliko dni pred pregledom, kolikor let jih pacient nosi, mehke kontaktne leče pa je treba sneti polne tri dni pred pregledom.

Razen splošnega oftalmološkega pregleda je treba med pregledom za kontaktne leče posebej določiti zakrivljenost roženice in kakovost solznega filma ter se dajo poskusne kontaktne leče, da bi se izbrale optimalne leče za pacientovo dioptrijo in specifične potrebe.

Poleg običajnega pregleda za kontaktne leče ordiniramo tudi posebne kontaktne leče za keratokonus in kozmetične kontaktne leče.