Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Splošni oftalmološki pregled

V očesni Kliniki Svjetlost vsak dan opravljamo splošne oftalmološke preglede. Osnovni oftalmološki pregled je sestavljen iz določanja vidne ostrine z dioptrijo na daleč in na blizu, merjenja očesnega tlaka, pregleda prednjega očesnega segmenta na biomikroskopu (veke, veznica, roženica, prednja očesna sobica, zenica in leča) in širjenja zenic s pregledom zadnjega očesnega segmenta -fundusa (steklovina, očesni živec, retina in krvne žilice).

Če je oko zdravo in ima samo dioptrijo, lahko pacientu ordiniramo očala za daleč ali za blizu ali progresivna očala.

Če se med pregledom ugotovi neka očesna bolezen (vnetje, mrena, suho oko, problem z vekami, bolezen rumene pege, diabetična retinopatija, glavkom), se pacientu ordinira terapija ali dodatne preiskave ter se ga napoti k subspecialistu oftalmologu, ki je posebej specializiran za specifičen problem.

Splošni oftalmološki pregled traja povprečno eno uro, če niso potrebne dodatne preiskave.   Zaradi širjenja zenica je vid nekaj ur po pregledu malce moten, zato se v tem času ne priporoča upravljanje z vozilom.