Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Pregledi za očala

V očesni Kliniki Svjetlost vsak dan opravljamo splošne oftalmološke preglede. Osnovni oftalmološki pregled je sestavljen iz določanja vidne ostrine z dioptrijo na daleč in na blizu, merjenja očesnega tlaka, pregleda prednjega očesnega segmenta na biomikroskopu (veke, veznica, roženica, prednja očesna sobica, zenica in leča) in širjenja zenic s pregledom zadnjega očesnega segmenta -fundusa (steklovina, očesni živec, retina in krvne žilice). 

oftalmološki pregled Če je oko zdravo in ima samo dioptrijo, se pacientu lahko ordinirajo očala ali za bližino ali za daljino ali pa progresivna očala.

Če se med pregledom ugotovi neka očesna bolezen (vnetje, mrena, suho oko, problem z vekami, bolezen rumene pege, diabetična retinopatija, glavkom), se pacientu ordinira terapija ali dodatne preiskave in se ga napoti k subspecialistu oftalmologu, ki je specializiran za specifični problem.