Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naročanje za pregled

Službenik za zaštitu osobnih podataka


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost je vodilna oftalmološka klinika v regiji, ki vam nudi kompletno oftalmološko storitev

Pregledi za očala

V očesni Kliniki Svjetlost vsak dan opravljamo splošne oftalmološke preglede. Osnovni oftalmološki pregled je sestavljen iz določanja vidne ostrine z dioptrijo na daleč in na blizu, merjenja očesnega tlaka, pregleda prednjega očesnega segmenta na biomikroskopu (veke, veznica, roženica, prednja očesna sobica, zenica in leča) in širjenja zenic s pregledom zadnjega očesnega segmenta -fundusa (steklovina, očesni živec, retina in krvne žilice). 

oftalmološki pregled Če je oko zdravo in ima samo dioptrijo, se pacientu lahko ordinirajo očala ali za bližino ali za daljino ali pa progresivna očala.

Če se med pregledom ugotovi neka očesna bolezen (vnetje, mrena, suho oko, problem z vekami, bolezen rumene pege, diabetična retinopatija, glavkom), se pacientu ordinira terapija ali dodatne preiskave in se ga napoti k subspecialistu oftalmologu, ki je specializiran za specifični problem.