Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Splošni pregled v sklopu obdelave za sistemske bolezni

S pregledom oči se lahko diagnosticirajo ali pomaga pri diagnostiki mnogih sistemskih bolezni. Zelo pogosto specialisti internisti, kardiologi, diabetologi, nevrologi ali zdravniki družinske medicine v obdelavi svojih bolezni zahtevajo tudi oftalmološki pregled zaradi dveh razlogov. Prvi razlog je, da se s pregledom oči, še posebej pa očesnega ozadja, lahko ugotovi splošno stanje krvnih žil organizma pri arterijski hipertenziji, aterosklerozi, diabetesu ali cerebrovaskularnih boleznih.   Očesni zdravnik v svojem izvidu kolegi internisti, nevrologu ali diabetologu opiše stanje krvnih žil in pomaga v oceni trajanja povišanega krvnega tlaka, diabetesa ali stanja skleroze krvnih žil. Na kontrolnih očesnih pregledih se lahko ugotovi napredovanje ali izboljšanje splošnega stanja. 

Drugo, internist, nevrolog ali diabetolog vedo, da lahko nekatere sistemske bolezni poškodujejo tudi oči kot organ, npr. pri diabetičnih bolnikih se vsak pacient, ki nima težav z vidom, napoti na zaščitni pregled, da bi se ugotovila eventualna poškodba očesa v sklopu sistemske bolezni .