Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Diagnostika in tehnologija

Roženični topograf OCULUS Pentacam HR in CSO SIRIUS

OCULUS Pentacem HR in CSO SIRIUS rožnična topografa s kamero, ki posname relief prednje in zadnje površine roženice. V digitalni obliki prikaže resnično topografijo roženice in matematične modele, ki dokazujejo obstoj ali neobstoj odstopanj od popolnoma zdravega očesa. Poleg reliefa roženice samodejno mapirata aberacije (optične nepravilnosti) višjega reda roženice in prikazujeta in analizirata sliko celega prednjega očesnega segmenta (prednje očesne sobice, zenice, šarenice, gostoto leče). Pentacam HR aparat, kot zlati standard (referenčna naprava), za topografijo roženice napravi 100 posnetkov roženice, pri čemer v komaj 2 sekundah obdela 138.000 točk.

Pentacam HR uredjaj za 3D roznicnu topografiju

Kako poteka preiskava?

Preiskava poteka tako, da se pacient udobno namesti neposredno pred sam aparat, položi glavo na za to predvideno mesto in sledi napotke osebe, ki opravlja preiskavo. 

Ali preiskava boli?

Preiskava je popolnoma neboleča, ker ni neposrednega kontakta med aparatom in pacientovim očesom. Pomembno je samo, da pacient sledi napotke in gleda točno v predvideno smer (točko v aparatu).

Kako dolgo traja snemanje?

Preiskava traja samo nekaj minut. Običajno se posname nekaj posnetkov vsakega očesa zaradi boljše primerjave in kasnejših analiz. 

Optična koherentna tomografija prednjeg očesnega segmenta

Optična koherentna tomografija prednjeg očesnega segmenta– OCT Visante

Prednja opticka koherentna tomografija oct Preiskava na napravi OCT Visante je nekontaktna in zelo koristna pri načrtovanju kirurških posegov na prednjem očesnem segmentu in za spremljanje uspeha po operaciji. Naprava omogoča slike z visoko resolucijo. OCT tehnologija se lahko uporablja za snemanje prednjega in zadnjega očesnega segmenta, vendar je odvisna od dolžine svetlobnih valov. Specifičnost testa je optimalna za snemanje prednjeg očesnega dela s 1310 nm, medtem, ko se proti zadnjemu delu očesa le ta zmanjša na 820 nm. OCT Visante je odličen za ocenjevanje roženice (debeline, LASIK flapov, incizij, distrofij, brazgotin in podobno), pa tudi za snemanje šarenice, očesnega kota in pozicije leč.
Preiskava poteka tako, kot pri Pentacamu, ne boli in traja le nekaj minut.