Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Metode laserskega odstranjevanja dioptrije

Lasersko odstranjevanje dioptrije so posegi pri katerih z laserskim remodeliranjem roženice (prednje prozorne površine očesa) odstranimo ali zmanjšamo dioptrijo, s tem eliminiramo optične pripomočke in izboljšamo vidno ostrino. Danes obstaja kar nekaj metod za odstranjevanje dioptrije. Osnovna razlika med njimi je v tem, na kateri sloju roženice se opravi poseg (površina roženice – PRK, sredina roženice – LASIK).   

Hitro, varno in neboleče do popolnega vida

laserska odprava dioptrije na Hrvaškem Vse vrste današnjih operacij odstranjevanja dioptrije so v celoti računalniško nadzorovane s pomočjo precizne programske opreme. Z današnjimi laserji lahko eno dioptrijo odstranimo v manj kot 2 sekundah. Sistemi za spremljanje pacientovega očesa med operacijo (tracker – sledilec gibov očesa) omogočajo precizno pozicioniranje laserskega žarka na točno določeno mesto ne glede na mikropremike pacientovega očesa in to med samim delovanjem laserja. Zaradi popolnoma točnih in hitrih računalniških programov so vsi današnji posegi 99% varni. Izbor prave metode je danes izključno odvisen od karakteristik očesa, jakosti dioptrije in življenskemu načinu pacienta.

Z današnjimi laserji je možno odstraniti dioptrije od -10.0 do +6.0 in ±6 dioptrij astigmatizma, kar pomeni, da je praktično kandidatov za operacijo ca 95% oseb. Tudi za osebe, ki imajo dioptrije, večje od navedenih, obstaja rešitev za korekcijo dioptrije z vgraditvijo najbolj sofisticiranih leč v oko in ti rezultati so enako dobri, v nekaterih primerih pa celo boljši od rezultatov z laserskim odstranjevanjem dioptrije.