Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Naročanje za pregled

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Refrakcijske napake očesa (dioptrija)

Dioptrija predstavlja optično nepopolnost očesa oziroma nezmožnost očesa, da izostri sliko. Kratkovidni ste, če jasno vidite predmete v neposredni bližini, a so oddaljeni predmeti motni (npr. ne prepoznate osebe, ki se vam približuje, ne morete voziti brez očal ali gledati televizije). V tem primeru slika pada pred mrežnico (notranje očesne opne, ki sprejema svetlobne dražljaje) in potrebujete minus dioptrijo, da bi slika padla točno na mrežnico, in da bo ostra.

Starostna dioptrija Daljnovidni ste, če ne vidite dobro niti oddaljenih predmetov niti predmetov v bližini: npr. ne prepoznate osebe, ki se vam približuje, ne morete voziti brez očal ali gledati televizije ali če je slika motna tudi pri branju, delu z računalnikom, pisanju sporočil na mobilnem telefonu - Vaše oči se prekomerno naprezajo ali pa vas boli glava pri delu na bližini. V tem primeru slika pada izza mrežnice in potrebujete plus dioptrijo, da bo slika padla točno na mrežnico in da bo ostra.

Astigmatizem imate, če postanejo oddaljeni predmeti in predmeti v bližini motni in s senco. Astigmatizem je prisoten v primerih nepravilno zakrivljene roženice.