Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Diagnostika in tehnologija

Stellaris Bausch and Lomb

Aparat za minimalno invazivno vitrektomijo z 23, 25 in 27 gauge odprtinami&instrumenti, hiter rezalni učinek: 5000 rezov na minuto. Aparat je kombiniran z enoto za operacijo sive mrene s fakoemulzifikacijo z dvema izvoroma svetlobe in s stropno lučjo.

Uređaj za vitrektomiju

Optična koherentna tomografija OCT-Topcon Swept Source

Optična koherentna tomografija za analizo makule in retine omogoča 100.000 skenov v sekundi z laserskim izvorom ki penetrira v globino ter analizira tako retino, makulo kot žilnico Največja resolucija od vseh OCT naprav v svetu, edini v tem delu Evrope v očesni Kliniki Svjetlost.

Dijagnostika OCT

Kako se opravlja preiskava?

Pacient nasloni glavo pred napravo le ta pa avtomatsko posname očesno ozadje. Preiskava je neboleča, traja nekaj sekund, ni škodljiva, ker ne seva. Izvid se dobi takoj – tudi natisnjen s tiskalnikom. Preiskava se lahko opravi tudi brez širjenja zenice. 
  Dijagnostika Canon Kamera

Fluoresceinska angiografija Canon 12 Megapikselna kamera

Flouresceinska angiografija (FAG) je preiskava z analizo krvne cirkulacije očesa, degeneracijo makule, diabetično retinopatijo in še nekatere bolezni mrežnice. Preiskava se manjkrat opravlja ker jo deloma nadomešča OCT preiskava toda je še zmeraj lahko odločilna pri postavljanju diagnoze.

Kako se opravi preiskava?

Pacient nasloni glavo pred aparat. V komolčno veno se vbrizga barvilo, ki v 10 sekundah pride do očesa in v nekaj nadaljnih minutah se fotografirajo retine obeh očes. Preiskava je kratkotrajna. Neprijetnost preiskave je minimalna zaradi vbrizgavanja barvila v veno in rumenkaste barve kože v obdobju do 2 ur po preiskavi. Izvid preiskave je izdelan takoj. Slike so vidne na zaslonu ali se natisnejo na barvni tiskalnik. Kamera ima visoko resolucijo več kot12 mega pikslov in prav tako omogoča slikanje retine v načinu avtoflorescene (FAF) za zaznavo nekaterih bolj redkih retinalnih bolezni.

Ehografija očesa – AVISO Quantel Medical

Ultrazvok ali ehografija očesa je zelo uporabna preiskava, s katero dobi zdravnik vpogled v notranjost očesa, v primeru, da optični mediji niso prosojni, npr. pri katarakti ali krvavitvah. Prav tako ehografija dopolnjuje klinične izvide in potrjuje diagnozo pri številnih retinalnih boleznih. Najpogosteje se uporablja pri diagnostiki krvavitev v očesu, poškodb očesa, dvoma na prisotnost tujka, ablaciji retine, tumorjev očesa in orbite.

Kako se opravi preiskava?

Pacient udobno napol leži na stolu, zdravnik pa z ultrazvočno sondo nežno prehaja po spodnji in zgornji veki ter snema ehografske posnetke. Preiskava je neboleča, ni škodljiva in traja le nekaj minut.   

Topcon Pascal laser fotokoagulator

Najsodobnejši laser za zdravljenje bolezni retine. Za razliko od dosedanjih laserjev je terapija občutno manj neprijetna, ker je manj boleča in traja manj časa. Laser omogoča izvajanje večjega števila laserskih pečatov v kratkih intervalih. Zato je prednost v hitrosti zdravljenja in seveda manjšem številu potrebnih prihodov.

Pascal laser