Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naročanje za pregled

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost je vodilna oftalmološka klinika v regiji, ki vam nudi kompletno oftalmološko storitev

Določanje dioptrije

Najpogostejši razlog, zaradi katerega pridejo otroci na pregled oči, je dioptrija (kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem). Običajno starši pri majhnih otrocih opazijo, da otrok ne vidi, ker približuje knjige in igrače, gleda televizijo na kratki oddaljenosti ali stiska oči in pogosto utripa z očmi pri poskusu fiksiranja oddaljenih predmetov. Pri starejših otrocih nastanejo najpogosteje problemi takrat, ko otroci ne vidijo brati s šolske table. 

merjenje dioptrije Otroci, ki imajo refrakcijsko napako, se po dolgotrajnem branju ali igranju igric pritožujejo zaradi glavobola. To se dogaja, ker zaradi izrazite prilagodljivosti otroškega očesa otrok sam nezavedno popravi svojo dioptrijo in dobro vidi, toda vlaga dodaten napor, ki ga utruja, v nekaterih primerih pa lahko   privede tudi do poškodb v vidnem sistemu.

S obzirom na to, da se otroško oko razvija, je treba vsako refrakcijsko napako pravilno popraviti. Za korigiranje popravek refrakcijskih napak se dajo otrokom očala ali kontaktne leče.