Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Pregled za strabizem

Pregled za strabizem obsega celokupen oftalmološki pregled, ki vključuje vizus (vidna ostrina), določanje dioptrije na avtomatskem refraktometru, tonometrijo (merjenje intraokularnega pritiska IOP), pregled prednjeg očesnega segmenta na biomikroskopu, test solznega filma (Schirmer test), širjenje zenice, da bi se pregledal vidni živec in določili objektivno dioptrijo, pregledali mrežnico, področje centra vida in celokupno funkcionalno obračanje očesa.

Pregled za strabizem vključuje tudi določanje ortoptičnega statusa. Obvezno se naredi pri osebah, ki imajo strabizem in pri otrocih. Določanje ortoptičnega statusa služi za preverjanje položaja in pravilne gibljivosti očesa in sodelovanja med obema očesoma. V tem delu pregleda se ugotavlja vrsta in meri se jakost strabizma. Kot škiljenja se meri s prizmami v prizmatičnih dioptrijah (PD). Izmeriti se mora za bližinski vid in vid na daljavo v vseh smereh pogleda.

Pregled za strebizem Nato se ugotavlja gibljivost oči za vsako oko posebej (dukcija) ter usklajenost premikanja oči (verzija in vergenca). Naslednja stopnja pregleda je ugotavljanje binokularnega vida (pravilno sodelovanje obeh oči pri ustvarjanju stereo slike – test Bagolini, test Titmus, test Lang).

Stereotestovi otroški Po potrebi se naredi tudi test dvojnih slik. Opravijo se tudi meritve akomodacije obeh očes (prilagajanja na gledanje od blizu). V primerih, ko je potrebna operacija strabizma, se pacientu s pomočjo posebnih vrst stekel simulira položaj oči po operaciji, da sepo potrebi omogoči potrebna prilagoditev na pooperativno stanje.

 
NAROČITE SE

X2 prof.dr.sc. Ivana Mravičić

Kirurg strabolog
Plastična kirurgija