Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLA za obradu osobnih podataka u svrhu naručivanja:

Naročanje za pregled

Službenik za zaštitu osobnih podataka:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost je vodilna oftalmološka klinika v regiji, ki vam nudi kompletno oftalmološko storitev

Obvezni pregledi otrok

Oftalmološki pregled otrok – nujen korak za pravilen razvoj vida

Oftalmološki pregledi otrok sodijo med najpomembnejše preglede, ki jih mora otrok opraviti do 4 leta starosti. Intenziven razvoj vida traja do konca šestega leta, otrok pa ni nikoli premajhen za oftalmološki pregled. Dokler se vid razvija, se lahko in se tudi morajo zdraviti v primeru ugotovljenih nepravilnosti v razvoju vida, da bi s tem omogočili normalen razvoj otroških oči.

otroški strabizem Če se motnje ne odkrijejo pravočasno, so rezultati zdravljenja v poznejših fazah mnogo slabši.   Pregled je prilagojen starosti otroka in ni boleč. V Kliniki Svjetlost ga z uporabo najmodernejše opreme opravljajo subspecialisti otroške oftalmologije in strabologije, ki otroka ob pregledu tudi na zabaven način tudi podučijo. 

Med najpogostejšimi boleznimi oči, ki jih je nujno potrebno zdraviti v otroškem obdobju, sodijo strabizem, slabovidnost (leno oko, ambliopija), otroška mrena, nistagmus (trepetanje očesa ).  Če je potrebno kirurško zdravljenje, ima Klinika Svjetlost možnost skupnega bivanja starša in otroka. Vse vrste pregledov in posegov se opravijo v najkrajšem možnem času.