Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Poseg in okrevanje

Tudi operacijski posegi na otroških očeh se opravljajo s splošno anestezijo. Otrok pride na operacijski poseg na tešče, s seboj prinese laboratorijske izvide, ki so potrebni za splošno anestezijo. Pred posegom se anesteziolog pri starših pozanima glede otrokovega splošnega udravja, prebolenih boleznih in pregleda laboratorijske izvide. Šele po pregledu anesteziologa je otrok pripravljen za poseg. 

Ali so starši lahko z otrokom med bolnišničnim postoperativnim okrevanjem?

Po operacijskem posegu so starši lahko z otrokom v bolnišnični sobi. Odvisno od posega večina operiranih otrok zapusti očesno Kliniko že nekaj ur po posegu. V posameznih primerih in, če mora otrok ostati na kliniki, je lahkoz njim tudi en od staršev. 

Kako poteka postoperativna nega otroka?

Po operacijskem posegu boprejel otrok preko operiranega očesa zavoj. Starši morajo posebno pozornost usmeriti k temu, da otrok ne sname zavoja in da si ne drgne oči, da bo okrevanje čimbolj uspešno. Med okrevanjem je potrebno otroku v operirano oko dajati kapljice dva do tri tedne. Starši morajo poskrbeti, da se kapljična terapija res pride v oko, ker otroci pogosto refleksno pri vkapavanju zapirajo veke. 

Kako pogoste so kontrole po posegu?

Prva kontrola je naslednji dan po posegu, pozneje pa so kontrole odvisne od vrste posega. Običajno so po enem do dveh tednih po operaciji.
NAROČITE SE

X2 prof.dr.sc. Ivana Mravičić

Kirurg strabolog
Plastična kirurgija