Klinika Svjetlost

Hvala! Vaša zahteva je sprejeta. Kmalu vas bomo kontaktirali.

Naročite se na pregled online

PRIVOLITEV za obdelavo osebnih podatkov za namene naročanja:

Specialna bolnica za oftalmologijo Svjetlost

Pooblaščena oseba za zaščito osebnih podatkov:


voditelj@svjetlost.hr
Storitve
Prof. dr. sc. Nikica Gabrić je opravil prvo lasersko odpravo dioptrije na Hrvaškem. Klinika Svjetlost se z lasersko odpravo dioptrije ukvarja že 22 let.

Blefaroplastika

Najpogostejši kirurški poseg na vekah, ki vekam vrača svežino in mladosten videz, se imenuje blefaroplastika.   Estetska blefaroplastika se izvaja v primeru presežka kože na vekah (dermatochalasis), ki je pogosto zaradi staranja izgubila svojo elasticiteto in visi preko robu vek, lahko pa je združena tudi s prolapsom mastnega tkiva iz orbite, ki povzroča nastajanje mastnih blazinic in podočnikov.   Funkcionalna blefaroplastika se izvaja v primerih, ko so lahko poleg presežne kože oslabljene tudi mišice in prihaja do zapiranja vek in  nezmožnosti dviganja vek (ptoza). Z operacijskim posegom se z lokalno anestezijo odstranijo presežna koža, mastno tkivo in raztegnjene mišične niti z vek.

Rez se naredi v naravnih gubah ali pod trepalnicami in zapre s šivi, ki se odstranijo po sedmih dneh. Okrevanje je hitro, brazgotine pa so skoraj nevidne.